Тадић у Ајаксу до пензије, а и послије!

Прави уметник никад није готов! Савршен спој! Репрезентативац Србије продужио је уговор са "копљаницима" до лета 2023, након чега ће почети да "пече" тренерски занат.

Фудбал 09.07.2019 | 09:54
Тадић у Ајаксу до пензије, а и послије!
Док се млади асови Ајакса спремају да "дигну сидро" после сјајне сезоне у Лиги шампиона, или су већ то учинили, Душан Тадић је закључио да у 31. години нема разлога да мења клуб.

Уговор са "копљаницима", који је истицао у јуну 2022, Тадић је у понедељак продужио за још једну сезону, што значи да ће за душу навијача на "Јохан Кројф арени" играти још четири године.

Договорено је да српски репрезентативац и након тога остане у Ајаксу, најмање до лета 2026. У том периоду ће Тадић почети да се спрема за тренерску каријеру, а накнадно ће бити решено да ли ће паралелно и играти.

Он је у Амстердам стигао прошлог лета из Саутемптона за 11,5 милиона евра.

На 56 званичних утакмица дао је 38 голова и 24 пута асистирао. Са 28 погодака био је најбољи стрелац холандске "Ередивизије", заједно са Ликом Де Јонгом из ПСВ Ајндховена.

Остаће само жал што после елиминације Реала и Јувентуса није успео да са Ајаксом уђе у финале Лиге шампиона. Кобан је био гол Лукаса Моуре у последњим секундама реванш меча против Тотенхема (2:3)...

Кинези су нудили богатство, питао је и Бајерн, јер иако је решио да подмлади екипу свестан је да је овакве мајсторе тешко пронаћи, Паоло Малдини и Звонимир Бобан звали су у Милану, али уметник са лоптом какав је Душан Тадић најбољи фудбал игра само кад је срећан, а у Амстердаму је пронашао свој рај на земљи.

И зато – нови уговор за српског аса! Претходни је истицао 2022. године, а овај нови ће трајати до јуна 2023. када ће Душан Тадић имати 35 година.

С обзиром а то како игра, како изгледа и колико вежба утисак је да би могао да продужи и даље, али судећи по ономе што је Ајакс објавио очигледно је ас из Бачке Тополе решио да у Амстердаму заврши једну каријери. И не само то, већ да тамо и почне другу!

Ајакс је наиме уз фотографију са спортским директором Едвином ван дер Саром објавио да је на састанку са управом клуба договорено да Тадић остане у клубу и после 2023. Тачније, барем до средине 2026. године, пошто је Тадић очигледно схватио да би у култном клубу могао најбоље да се научи основама тренерског посла. Почеће, саопштили су Копљаници, баш у Тумкосту, тренинг центру Ајаксове чувене фабрике фудбала.

Савршен спој.

Само се надамо да ће се кад изучи занат - а нигде га неће изучити као у Ајаксу - Тадић вратити у Србију да и нашу децу мало подучи како се постаје врхунски фудбалер. Има популарни Дућа шта да каже на ту тему. Уосталом, није га Ајакс случајно задржао. Тамо је пракса да се у клубу чувају Ајаксова деца уз додатак најученијих људи са стране. Тадић је у тим стигао као већ зрео фудбалер, а стручњаком се још не може звати, бар не кад је тренерски посао у питању. Али очигледно су у табору холандског гиганта препознали Тадићевпотенцијал.

Извор: моззартспорт/мондо.рс
 
ФОТО: Ајаx.нл

Коментари / 0

Оставите коментар