Tadić u Ajaksu do penzije, a i poslije!

Pravi umetnik nikad nije gotov! Savršen spoj! Reprezentativac Srbije produžio je ugovor sa "kopljanicima" do leta 2023, nakon čega će početi da "peče" trenerski zanat.

Fudbal 09.07.2019 | 09:54
Tadić u Ajaksu do penzije, a i poslije!
Dok se mladi asovi Ajaksa spremaju da "dignu sidro" posle sjajne sezone u Ligi šampiona, ili su već to učinili, Dušan Tadić je zaključio da u 31. godini nema razloga da menja klub.

Ugovor sa "kopljanicima", koji je isticao u junu 2022, Tadić je u ponedeljak produžio za još jednu sezonu, što znači da će za dušu navijača na "Johan Krojf areni" igrati još četiri godine.

Dogovoreno je da srpski reprezentativac i nakon toga ostane u Ajaksu, najmanje do leta 2026. U tom periodu će Tadić početi da se sprema za trenersku karijeru, a naknadno će biti rešeno da li će paralelno i igrati.

On je u Amsterdam stigao prošlog leta iz Sautemptona za 11,5 miliona evra.

Na 56 zvaničnih utakmica dao je 38 golova i 24 puta asistirao. Sa 28 pogodaka bio je najbolji strelac holandske "Eredivizije", zajedno sa Likom De Jongom iz PSV Ajndhovena.

Ostaće samo žal što posle eliminacije Reala i Juventusa nije uspeo da sa Ajaksom uđe u finale Lige šampiona. Koban je bio gol Lukasa Moure u poslednjim sekundama revanš meča protiv Totenhema (2:3)...

Kinezi su nudili bogatstvo, pitao je i Bajern, jer iako je rešio da podmladi ekipu svestan je da je ovakve majstore teško pronaći, Paolo Maldini i Zvonimir Boban zvali su u Milanu, ali umetnik sa loptom kakav je Dušan Tadić najbolji fudbal igra samo kad je srećan, a u Amsterdamu je pronašao svoj raj na zemlji.

I zato – novi ugovor za srpskog asa! Prethodni je isticao 2022. godine, a ovaj novi će trajati do juna 2023. kada će Dušan Tadić imati 35 godina.

S obzirom a to kako igra, kako izgleda i koliko vežba utisak je da bi mogao da produži i dalje, ali sudeći po onome što je Ajaks objavio očigledno je as iz Bačke Topole rešio da u Amsterdamu završi jednu karijeri. I ne samo to, već da tamo i počne drugu!

Ajaks je naime uz fotografiju sa sportskim direktorom Edvinom van der Sarom objavio da je na sastanku sa upravom kluba dogovoreno da Tadić ostane u klubu i posle 2023. Tačnije, barem do sredine 2026. godine, pošto je Tadić očigledno shvatio da bi u kultnom klubu mogao najbolje da se nauči osnovama trenerskog posla. Počeće, saopštili su Kopljanici, baš u Tumkostu, trening centru Ajaksove čuvene fabrike fudbala.

Savršen spoj.

Samo se nadamo da će se kad izuči zanat - a nigde ga neće izučiti kao u Ajaksu - Tadić vratiti u Srbiju da i našu decu malo poduči kako se postaje vrhunski fudbaler. Ima popularni Duća šta da kaže na tu temu. Uostalom, nije ga Ajaks slučajno zadržao. Tamo je praksa da se u klubu čuvaju Ajaksova deca uz dodatak najučenijih ljudi sa strane. Tadić je u tim stigao kao već zreo fudbaler, a stručnjakom se još ne može zvati, bar ne kad je trenerski posao u pitanju. Ali očigledno su u taboru holandskog giganta prepoznali Tadićevpotencijal.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs
 
FOTO: Ajax.nl

Komentari / 0

Ostavite komentar