Представљен момак од 120.000.000 евра!

Кристијано је Кристијано, ја сам Жоао Феликс! Атлетиков бисер једва чека да истрчи на терен.

Фудбал 09.07.2019 | 00:00
Представљен момак од 120.000.000 евра!
Тешко да је фудбал, чак и у овим искривљеним модерним токовима имао случај какав је Жоао Феликс. Да сте прошле године питали просечног фудбалског познаваоца о коме се ради, већина би се вероватно почешала по глави и добро замислила. После само једне сезоне и праве експлозије у дресу Бенфике, један од највећих бисера данас је подигао Атлетикову "седмицу" коју је донедавно носио Антоан Гризман и тако вероватно на своја леђа ставио енормни притисак највећих очекивања.

На стадиону Ванда Метрополитано организована је спектакуларна промоција португалског вундеркинда, који је већ у уводном обраћању поручио да не жели да га јавност пореди с Кристијаном Роналдом.

”Овде сам да бих писао своју причу”, изговорио је Феликс пошто је упитан да прокоментарише то како се осећа када га пореде с једним од најуспешнијих фудбалера свих времена.

”Желим да ме свет упамти као Жоаоа Феликса. Да, Кристијано је велики играч и најбољи на свету, али ја сам Жоао Феликс и желим то да останем”.

Признаје голобради клинац, ипак, да се пре доласка у Шпанију консултовао с ЦР7.

”Рекао ми је много тога о Мадриду док смо били заједно у репрезентацији, обожава тај град”.

Иако му је већ првог дана, када је озваничен мегаломански трансфер из Бенфике, уручена Гризманова“седмица” каже да о томе не размишља претерано.

”Нисам фокусиран на те ствари, не осећам ту врсу притиска. Не читам, нити слушам шта људи причају. Мало сам изван тих токова... Овде сам да бих радио свој посао, да помогнем тиму да буде најбољи у Европи, да заједно испишемо историју”, прича Феликс и додаје:

”Питање мог трансфера је питање актуелног стања на тржишту. Не знам ништа о томе. Моје је да играм, радим шта ми се каже и будем најбољи заједно с клубом”.

Његова највећа жеља у овом тренутку је да се као играч судари с Бенфиком у Лиги шампиона.

”Волео бих да одем кући и играм против бивших саиграча, свих оних који су ми дали велику шансу. Бенфика је посебан клуб за мене, заувек ћу бити захвалан због свега што су урадили за мене и тога како су ме прихватили”.

Признаје да му није било лако да напусти родну груду и клуб у којем је одрастао, али...

”Заувек ћу бити навијач Бенфике, играчи су ми пожелели све најбоље у даљој каријери, као и ја њима. Имали смо посебну везу која се завршила најлепше могуће”.

О новом клубу рекао је све најлепше.

”Сви су ме прихватили лепо, дочекали ме у најлепшем маниру. Одмах су ме прихватили као члана породице и осећам се сјајно”.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар