Predstavljen momak od 120.000.000 evra!

Kristijano je Kristijano, ja sam Žoao Feliks! Atletikov biser jedva čeka da istrči na teren.

Fudbal 09.07.2019 | 00:00
Predstavljen momak od 120.000.000 evra!
Teško da je fudbal, čak i u ovim iskrivljenim modernim tokovima imao slučaj kakav je Žoao Feliks. Da ste prošle godine pitali prosečnog fudbalskog poznavaoca o kome se radi, većina bi se verovatno počešala po glavi i dobro zamislila. Posle samo jedne sezone i prave eksplozije u dresu Benfike, jedan od najvećih bisera danas je podigao Atletikovu "sedmicu" koju je donedavno nosio Antoan Grizman i tako verovatno na svoja leđa stavio enormni pritisak najvećih očekivanja.

Na stadionu Vanda Metropolitano organizovana je spektakularna promocija portugalskog vunderkinda, koji je već u uvodnom obraćanju poručio da ne želi da ga javnost poredi s Kristijanom Ronaldom.

”Ovde sam da bih pisao svoju priču”, izgovorio je Feliks pošto je upitan da prokomentariše to kako se oseća kada ga porede s jednim od najuspešnijih fudbalera svih vremena.

”Želim da me svet upamti kao Žoaoa Feliksa. Da, Kristijano je veliki igrač i najbolji na svetu, ali ja sam Žoao Feliks i želim to da ostanem”.

Priznaje golobradi klinac, ipak, da se pre dolaska u Španiju konsultovao s CR7.

”Rekao mi je mnogo toga o Madridu dok smo bili zajedno u reprezentaciji, obožava taj grad”.

Iako mu je već prvog dana, kada je ozvaničen megalomanski transfer iz Benfike, uručena Grizmanova“sedmica” kaže da o tome ne razmišlja preterano.

”Nisam fokusiran na te stvari, ne osećam tu vrsu pritiska. Ne čitam, niti slušam šta ljudi pričaju. Malo sam izvan tih tokova... Ovde sam da bih radio svoj posao, da pomognem timu da bude najbolji u Evropi, da zajedno ispišemo istoriju”, priča Feliks i dodaje:

”Pitanje mog transfera je pitanje aktuelnog stanja na tržištu. Ne znam ništa o tome. Moje je da igram, radim šta mi se kaže i budem najbolji zajedno s klubom”.

Njegova najveća želja u ovom trenutku je da se kao igrač sudari s Benfikom u Ligi šampiona.

”Voleo bih da odem kući i igram protiv bivših saigrača, svih onih koji su mi dali veliku šansu. Benfika je poseban klub za mene, zauvek ću biti zahvalan zbog svega što su uradili za mene i toga kako su me prihvatili”.

Priznaje da mu nije bilo lako da napusti rodnu grudu i klub u kojem je odrastao, ali...

”Zauvek ću biti navijač Benfike, igrači su mi poželeli sve najbolje u daljoj karijeri, kao i ja njima. Imali smo posebnu vezu koja se završila najlepše moguće”.

O novom klubu rekao je sve najlepše.

”Svi su me prihvatili lepo, dočekali me u najlepšem maniru. Odmah su me prihvatili kao člana porodice i osećam se sjajno”.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar