Незгода на мору: Спасено 58 лица

Код Задра из насуканих једрилица спасено 58 особа, већином дјеце.

Регион 08.07.2019 | 14:31
Незгода на мору: Спасено 58 лица
У заливу Јаз на острву Молат у Задарском архипелагу ноћас је из пет насуканих једрилица спасено 58 особа, од којих је највише било дјеце, саопштило је хрватско Министарство мора, саобраћаја и инфраструктуре.

Међу спасенима су у највећем броју била дјеца у доби од 10 до 15 година, шест чланова посада пет насуканих бродића, као и двоје држављана Хрватске, који су на истој локацији успјели да напусте своје пловило прије потонућа, а нико није повријеђен.

Због краткотрајног, али јаког невремена на мору у ноћи између недјеље и понедјељка на подручју скоро свих лучких капетанија догодиле су се поморске несреће мањег или већег интензитета, а повријеђених није било.

У Ријечком подручју од синоћ до јутрос је на мору трајала потрага за седам држављана Чешке, једним одраслим и шестеро дјеце, који су посљедњи пут виђени у пловидби између месног кампа у Пунту и Старе Башке.

Потрага је завршена без резултата, али је у међувремену из кампа, одакле је нестанак пријављен, јављено да су се сви чешки држављани вратили самостално.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар