Nezgoda na moru: Spaseno 58 lica

Kod Zadra iz nasukanih jedrilica spaseno 58 osoba, većinom djece.

Region 08.07.2019 | 14:31
Nezgoda na moru: Spaseno 58 lica
U zalivu Jaz na ostrvu Molat u Zadarskom arhipelagu noćas je iz pet nasukanih jedrilica spaseno 58 osoba, od kojih je najviše bilo djece, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Među spasenima su u najvećem broju bila djeca u dobi od 10 do 15 godina, šest članova posada pet nasukanih brodića, kao i dvoje državljana Hrvatske, koji su na istoj lokaciji uspjeli da napuste svoje plovilo prije potonuća, a niko nije povrijeđen.

Zbog kratkotrajnog, ali jakog nevremena na moru u noći između nedjelje i ponedjeljka na području skoro svih lučkih kapetanija dogodile su se pomorske nesreće manjeg ili većeg intenziteta, a povrijeđenih nije bilo.

U Riječkom području od sinoć do jutros je na moru trajala potraga za sedam državljana Češke, jednim odraslim i šestero djece, koji su posljednji put viđeni u plovidbi između mesnog kampa u Puntu i Stare Baške.

Potraga je završena bez rezultata, ali je u međuvremenu iz kampa, odakle je nestanak prijavljen, javljeno da su se svi češki državljani vratili samostalno.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar