Потребна сарадња земаља региона

Црнадак је на самиту у Сарајеву нагласио значај повезаности међу земљама регије, не само у инфраструктурном смислу, већ и у погледу дигиталне, привредне, културне повезаности, као и повезаности међу младима. Он је истакао да је то предуслов за постизање бржег економског раста, модернизације, одрживог развоја, као и свеукупног просперитета житеља цијеле регије.

Босна и Херцеговина 08.07.2019 | 14:09
Потребна сарадња земаља региона
Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак је на данашњем састанку министара спољних послова Процеса за сарадњу у Југоисточној Европи (СЕЕЦП) скренуо пажњу на значај Југоисточне Европе као раскрснице различитих култура, традиција, али и као регије која спаја два континента. 

– Истакао је потребу заједничког суочавања са свим савременим изазовима, као и чињеницу да данашње вријеме пружа огромне потенцијале које треба искористити за заједнички просперитет – наводи се у саопштењу из његовог кабинета.
 
Црнадак је на састанку нагласио значај повезаности међу земљама регије, не само у инфраструктурном смислу, већ и у погледу дигиталне, привредне, културне повезаности, као и повезаности међу младима. Он је истакао да је то предуслов за постизање бржег економског раста, модернизације, одрживог развоја, као и свеукупног просперитета житеља цијеле регије.

– Посебно је скренуо пажњу на неопходност брже интеграције регије у Европску унију, наглашавајући да је то од користи не само за Југоисточну Европу, већ је у интересу цијелог европског континента – истиче се у саопштењу. 

Учесници данашњег састанка су прихватили приједлог текста Декларације Процеса сарадње у Југоисточној Европи (Соутх-Еаст Еуропеан Цооператион Процесс – СЕЕЦП), коју ће усвојити учесници Самита.

Данашњи састанак је одржан у склопу предсједавања БиХ са СЕЕЦП и претходи Самиту Процеса сарадње у Југоисточној Европи на нивоу предсједника, који ће се одржати сутра на Јахорини. Тим састанком ће се окончати предсједавање БиХ овом регионалном иницијативом под мотом „Боља повезаност за бољи живот“.(БН ТВ/Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Прво

08.07.2019 14:13

Прво интегрисите Бају па онда на доле, инаце нема вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.07.2019 14:17

Косовари и Албанци нису дошли због тебе и бх, вец због додика. То је исто кад те позову на неко весеље а знас да тамо има неко негативан, и онда измислис најглупљи разлог да не дођеш

ОДГОВОРИТЕ