Потребна сарадња земаља региона

Црнадак је на самиту у Сарајеву нагласио значај повезаности међу земљама регије, не само у инфраструктурном смислу, већ и у погледу дигиталне, привредне, културне повезаности, као и повезаности међу младима. Он је истакао да је то предуслов за постизање бржег економског раста, модернизације, одрживог развоја, као и свеукупног просперитета житеља цијеле регије.

Босна и Херцеговина 08.07.2019 | 14:09
Потребна сарадња земаља региона
Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак је на данашњем састанку министара спољних послова Процеса за сарадњу у Југоисточној Европи (СЕЕЦП) скренуо пажњу на значај Југоисточне Европе као раскрснице различитих култура, традиција, али и као регије која спаја два континента. 

– Истакао је потребу заједничког суочавања са свим савременим изазовима, као и чињеницу да данашње вријеме пружа огромне потенцијале које треба искористити за заједнички просперитет – наводи се у саопштењу из његовог кабинета.
 
Црнадак је на састанку нагласио значај повезаности међу земљама регије, не само у инфраструктурном смислу, већ и у погледу дигиталне, привредне, културне повезаности, као и повезаности међу младима. Он је истакао да је то предуслов за постизање бржег економског раста, модернизације, одрживог развоја, као и свеукупног просперитета житеља цијеле регије.

– Посебно је скренуо пажњу на неопходност брже интеграције регије у Европску унију, наглашавајући да је то од користи не само за Југоисточну Европу, већ је у интересу цијелог европског континента – истиче се у саопштењу. 

Учесници данашњег састанка су прихватили приједлог текста Декларације Процеса сарадње у Југоисточној Европи (Соутх-Еаст Еуропеан Цооператион Процесс – СЕЕЦП), коју ће усвојити учесници Самита.

Данашњи састанак је одржан у склопу предсједавања БиХ са СЕЕЦП и претходи Самиту Процеса сарадње у Југоисточној Европи на нивоу предсједника, који ће се одржати сутра на Јахорини. Тим састанком ће се окончати предсједавање БиХ овом регионалном иницијативом под мотом „Боља повезаност за бољи живот“.



(БН ТВ/Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Прво

08.07.2019 12:13

Прво интегрисите Бају па онда на доле, инаце нема вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.07.2019 12:17

Косовари и Албанци нису дошли због тебе и бх, вец због додика. То је исто кад те позову на неко весеље а знас да тамо има неко негативан, и онда измислис најглупљи разлог да не дођеш

ОДГОВОРИТЕ