Potrebna saradnja zemalja regiona

Crnadak je na samitu u Sarajevu naglasio značaj povezanosti među zemljama regije, ne samo u infrastrukturnom smislu, već i u pogledu digitalne, privredne, kulturne povezanosti, kao i povezanosti među mladima. On je istakao da je to preduslov za postizanje bržeg ekonomskog rasta, modernizacije, održivog razvoja, kao i sveukupnog prosperiteta žitelja cijele regije.

Bosna i Hercegovina 08.07.2019 | 14:09
Potrebna saradnja zemalja regiona
Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je na današnjem sastanku ministara spoljnih poslova Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) skrenuo pažnju na značaj Jugoistočne Evrope kao raskrsnice različitih kultura, tradicija, ali i kao regije koja spaja dva kontinenta. 

– Istakao je potrebu zajedničkog suočavanja sa svim savremenim izazovima, kao i činjenicu da današnje vrijeme pruža ogromne potencijale koje treba iskoristiti za zajednički prosperitet – navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.
 
Crnadak je na sastanku naglasio značaj povezanosti među zemljama regije, ne samo u infrastrukturnom smislu, već i u pogledu digitalne, privredne, kulturne povezanosti, kao i povezanosti među mladima. On je istakao da je to preduslov za postizanje bržeg ekonomskog rasta, modernizacije, održivog razvoja, kao i sveukupnog prosperiteta žitelja cijele regije.

– Posebno je skrenuo pažnju na neophodnost brže integracije regije u Evropsku uniju, naglašavajući da je to od koristi ne samo za Jugoistočnu Evropu, već je u interesu cijelog evropskog kontinenta – ističe se u saopštenju. 

Učesnici današnjeg sastanka su prihvatili prijedlog teksta Deklaracije Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (South-East European Cooperation Process – SEECP), koju će usvojiti učesnici Samita.

Današnji sastanak je održan u sklopu predsjedavanja BiH sa SEECP i prethodi Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi na nivou predsjednika, koji će se održati sutra na Jahorini. Tim sastankom će se okončati predsjedavanje BiH ovom regionalnom inicijativom pod motom „Bolja povezanost za bolji život“.



(BN TV/Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prvo

08.07.2019 12:13

Prvo integrisite Baju pa onda na dole, inace nema vas.

ODGOVORITE
Name

Milan

08.07.2019 12:17

Kosovari i Albanci nisu došli zbog tebe i bh, vec zbog dodika. To je isto kad te pozovu na neko veselje a znas da tamo ima neko negativan, i onda izmislis najgluplji razlog da ne dođeš

ODGOVORITE