Potrebna saradnja zemalja regiona

Crnadak je na samitu u Sarajevu naglasio značaj povezanosti među zemljama regije, ne samo u infrastrukturnom smislu, već i u pogledu digitalne, privredne, kulturne povezanosti, kao i povezanosti među mladima. On je istakao da je to preduslov za postizanje bržeg ekonomskog rasta, modernizacije, održivog razvoja, kao i sveukupnog prosperiteta žitelja cijele regije.

Bosna i Hercegovina 08.07.2019 | 14:09
Potrebna saradnja zemalja regiona
Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je na današnjem sastanku ministara spoljnih poslova Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) skrenuo pažnju na značaj Jugoistočne Evrope kao raskrsnice različitih kultura, tradicija, ali i kao regije koja spaja dva kontinenta. 

– Istakao je potrebu zajedničkog suočavanja sa svim savremenim izazovima, kao i činjenicu da današnje vrijeme pruža ogromne potencijale koje treba iskoristiti za zajednički prosperitet – navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.
 
Crnadak je na sastanku naglasio značaj povezanosti među zemljama regije, ne samo u infrastrukturnom smislu, već i u pogledu digitalne, privredne, kulturne povezanosti, kao i povezanosti među mladima. On je istakao da je to preduslov za postizanje bržeg ekonomskog rasta, modernizacije, održivog razvoja, kao i sveukupnog prosperiteta žitelja cijele regije.

– Posebno je skrenuo pažnju na neophodnost brže integracije regije u Evropsku uniju, naglašavajući da je to od koristi ne samo za Jugoistočnu Evropu, već je u interesu cijelog evropskog kontinenta – ističe se u saopštenju. 

Učesnici današnjeg sastanka su prihvatili prijedlog teksta Deklaracije Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (South-East European Cooperation Process – SEECP), koju će usvojiti učesnici Samita.

Današnji sastanak je održan u sklopu predsjedavanja BiH sa SEECP i prethodi Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi na nivou predsjednika, koji će se održati sutra na Jahorini. Tim sastankom će se okončati predsjedavanje BiH ovom regionalnom inicijativom pod motom „Bolja povezanost za bolji život“.(BN TV/Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prvo

08.07.2019 14:13

Prvo integrisite Baju pa onda na dole, inace nema vas.

ODGOVORITE
Name

Milan

08.07.2019 14:17

Kosovari i Albanci nisu došli zbog tebe i bh, vec zbog dodika. To je isto kad te pozovu na neko veselje a znas da tamo ima neko negativan, i onda izmislis najgluplji razlog da ne dođeš

ODGOVORITE