Милионске штете од невремена

У општини Србац проглашена је ванредна ситуација, због незапамћеног олујног невремена које је јуче у поподневним сатима погодило ту локалну заједницу и причинило огромне материјалне штете, које ће према првим процјенама, бити вишемилионске.

Република Српска 08.07.2019 | 12:21
Милионске штете од невремена
Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић потврдио је данас да је један дио општине без струје и воде.

Посљедице су видљиве, како је казао, на инфраструктури, стамбеним и објектима јавних установа, међу којима су и двије школе, подаци су србачке градске управе.

Олујни вјетар, праћен јаком кишом и градом, јуче је око 17.00 сати поскидао цријеп и полупао прозоре на бројним стамбеним и пословним објектима, оштетио возила и саобраћајну сигнализацију, ишчупао из коријена на стотине стабала, причинио штете на електромрежи и другој инфраструктури широм србачке општине.

На неколико кућа вјетар је почупао кров, а значајна оштећења причињена су и на крововима централних основних школа у Српцу и Разбоју, као и неколико подручних школа, о чему ће бити обавијештено и ресорно министарство.

Полицијској станици у Српцу пријављена су оштећења на око 15 возила широм општине, од чега је највећи број у ужем градском језгру. Забиљежена су и оштећења возила у неколико мјесних заједница, међу којима је и Бардача гдје је оборено стабло оштетило четири возила на паркингу спортско-рекреативног центра.

Олујно невријеме је причинило велике штете и на електро-мрежи због чега је већи дио општине остао без струје, а због нестанка електричне енергије дошло је до прекида у редовној испоруци воде.

Екипе су на терену како би санирале посљедице.

Јак вјетар је урушио димњак од централног гријања на згради у којој је смјештен србачки Водовод, оштетио кров на згради Дома здравља, а на православном храму је с једне од купола ишчупао крст.

(Фена)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

08.07.2019 11:46

Код нас су милиони најмања мјерна јединица за новце,хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

09.07.2019 07:42

Сад це да се уградимо, - снсд.

Name

БОБА

08.07.2019 12:12

БИТНО ЈЕ ДА СЕ МИЛИОНИ ВРТЕ КАО НА ТРАЦИ ШТА ЈЕ ТО ЗА НАС.УЖИВАЈТЕ У СВАКОДНЕВНОЈ ЉЕПОТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац црна рупа

08.07.2019 13:07

Све ће то ријешити ови новопечени инжињери са купљеним дипломама из општинске управе. Има их ко ситних светаца,а нико нема заједничку слику са факултета са својом генерацијом студената.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

08.07.2019 14:05

На кога конкретно мислиш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.07.2019 15:47

Зна цијели Србац па и ти на кога мислим,а за људе ван Српца то није ни важно. Србац није Београд па да се нешто незна. Србац је селендра у 21-ом вијеку захваљујући таквим полтронима а и теби који као нешто незнаш, или си један од њих. Прије ово друго...