Milionske štete od nevremena

U opštini Srbac proglašena je vanredna situacija, zbog nezapamćenog olujnog nevremena koje je juče u popodnevnim satima pogodilo tu lokalnu zajednicu i pričinilo ogromne materijalne štete, koje će prema prvim procjenama, biti višemilionske.

Republika Srpska 08.07.2019 | 12:21
Milionske štete od nevremena
Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević potvrdio je danas da je jedan dio opštine bez struje i vode.

Posljedice su vidljive, kako je kazao, na infrastrukturi, stambenim i objektima javnih ustanova, među kojima su i dvije škole, podaci su srbačke gradske uprave.

Olujni vjetar, praćen jakom kišom i gradom, juče je oko 17.00 sati poskidao crijep i polupao prozore na brojnim stambenim i poslovnim objektima, oštetio vozila i saobraćajnu signalizaciju, iščupao iz korijena na stotine stabala, pričinio štete na elektromreži i drugoj infrastrukturi širom srbačke opštine.

Na nekoliko kuća vjetar je počupao krov, a značajna oštećenja pričinjena su i na krovovima centralnih osnovnih škola u Srpcu i Razboju, kao i nekoliko područnih škola, o čemu će biti obaviješteno i resorno ministarstvo.

Policijskoj stanici u Srpcu prijavljena su oštećenja na oko 15 vozila širom opštine, od čega je najveći broj u užem gradskom jezgru. Zabilježena su i oštećenja vozila u nekoliko mjesnih zajednica, među kojima je i Bardača gdje je oboreno stablo oštetilo četiri vozila na parkingu sportsko-rekreativnog centra.

Olujno nevrijeme je pričinilo velike štete i na elektro-mreži zbog čega je veći dio opštine ostao bez struje, a zbog nestanka električne energije došlo je do prekida u redovnoj isporuci vode.

Ekipe su na terenu kako bi sanirale posljedice.

Jak vjetar je urušio dimnjak od centralnog grijanja na zgradi u kojoj je smješten srbački Vodovod, oštetio krov na zgradi Doma zdravlja, a na pravoslavnom hramu je s jedne od kupola iščupao krst.

(Fena)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

08.07.2019 11:46

Kod nas su milioni najmanja mjerna jedinica za novce,haha

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

09.07.2019 07:42

Sad ce da se ugradimo, - snsd.

Name

BOBA

08.07.2019 12:12

BITNO JE DA SE MILIONI VRTE KAO NA TRACI ŠTA JE TO ZA NAS.UŽIVAJTE U SVAKODNEVNOJ LJEPOTI.

ODGOVORITE
Name

Srbac crna rupa

08.07.2019 13:07

Sve će to riješiti ovi novopečeni inžinjeri sa kupljenim diplomama iz opštinske uprave. Ima ih ko sitnih svetaca,a niko nema zajedničku sliku sa fakulteta sa svojom generacijom studenata.

ODGOVORITE
Name

Neko

08.07.2019 14:05

Na koga konkretno misliš?

ODGOVORITE
Name

Re

08.07.2019 15:47

Zna cijeli Srbac pa i ti na koga mislim,a za ljude van Srpca to nije ni važno. Srbac nije Beograd pa da se nešto nezna. Srbac je selendra u 21-om vijeku zahvaljujući takvim poltronima a i tebi koji kao nešto neznaš, ili si jedan od njih. Prije ovo drugo...