Бајернов “нови Рибери” стиже из Холандије?

Муке Бавараца у потрази за крилним нападачем се настављају, можда је решење првотимац ПСВ Ајндховена.

Фудбал 09.07.2019 | 08:00
Бајернов “нови Рибери” стиже из Холандије?
Силовито је Бајерн ушао у летњи прелазни рок, довођењем светских шампиона Павара (35.000.000) и Ернандеза (80.000.000) показао да има огромне амбиције на трансфер пијаци, а потом и сломио зубе. Вишемесечна опсесија челних људи минхенског великана је довођење новог крилног нападача (после одласка Франка Риберија и Арјена Робена), пара у каси има и превише (до 100.000.000 евра), али куповина никако да уследи.

Покуцали су Баварци на многа врата, питали за неколицину топ фудбалера, али и добили глатке одговоре са друге стране - како нису на продају.

Прва жеља Калум Хадсон Одоји из Челсија од петка је фактички недодирљив након што је нови тренер Плаваца Френк Лампард саопштио да је младић у његовим озбиљним плановима (иако је повређен) и да ће ускоро добити нови уговор и већу плату на Стамфорду. Приде, Плавци су глатко почетком јуна одбили 25.000.000 евра од стране Бавараца, уверени да ће млади Енглез продужити уговор који му истиче у лето 2020. године.

Други значајан пик Бајерна и даље је Лирој Сане (23) из Манчестер Ситија, али се бука око његовог довођења напрасно стишала у последњих пар недеља. Нико не може да тврди у Немачкој да је крилни фудбалер Грађана дефинитивно одбио Бајерн, Билд пише да је посао и даље могућ, мада изостаје позитиван сигнал са друге стране из окружења некадашњег нападача Шалкеа.

Слично је и са Усманом Дембелеом (22), враголастим, али несташним дриблером којег је Барселона спремна да прода само и искључиво за 400.000.000 евра (толико му износи откупна клаузула) па ће Бајерн и поред великог интересовања изгледа морати да се помири са неуспехом. Јер, и да хоће Каталонци мало да попусте не би га пустили за мање од 125.000.000 евра колико су га платили Борусији, а Бајерн можда и нема баш толико за новог крилног нападача.

Поједини шпански медији нагађали су претходних дана да је Бајерн наводно заинтересован и за Реаловог крилног нападача Лукаса Васкеза (28), али немачки извори ту вест чврсто побијају. Писало се и о Николи Пепеу, али је он тек последња опција када се све друге жеље "исцрпе". Бразилски медији кандидују и новопеченог репрезентативца Евертона Соареша (23) из Гремија, који је наводоно "озбиљна тема" у Минхену, али како нема потврде водећег медија у Немачкој када су трансфери у питању, Билда, сва је прилика да се ради само о "пумпању" цене.

Таблоид, познат по добрим изворима, пише вечерас да су конкретне опције за Бајерн тренутно само четири, а поред Одоија, Санеа и Дембелеа, на листи жеља се налази и једно ново име - Стивен Бергвајн (21). Репрезентативац Холандије налази се на мети Ајакса, Манчестер Јунајтеда, Тотенхема и Интера, али га Бајерн прати помно већ неко време, још од јануарског тренинг кампа у Катару.

Баварци и Филипсовци заједно су се у истом периоду спремали током зимске паузе за наставак сезоне па је Бергвајн "скаутиран" и на тренинзима, а дефнитивна одлука о ангажовању пашће током наступајуће недеље, али пре поласка на турнеју у САД. Бајерн већ дебело касни, Нико Ковач је желео да има комплетиран тим до сутрашње прозивке, али ће морати да се суочи са реалношћу да када хоћеш скупо појачање мораш некад и да чекаш јер ниси баш свемоћан ван граница Немачке.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар