Bajernov “novi Riberi” stiže iz Holandije?

Muke Bavaraca u potrazi za krilnim napadačem se nastavljaju, možda je rešenje prvotimac PSV Ajndhovena.

Fudbal 09.07.2019 | 08:00
Bajernov “novi Riberi” stiže iz Holandije?
Silovito je Bajern ušao u letnji prelazni rok, dovođenjem svetskih šampiona Pavara (35.000.000) i Ernandeza (80.000.000) pokazao da ima ogromne ambicije na transfer pijaci, a potom i slomio zube. Višemesečna opsesija čelnih ljudi minhenskog velikana je dovođenje novog krilnog napadača (posle odlaska Franka Riberija i Arjena Robena), para u kasi ima i previše (do 100.000.000 evra), ali kupovina nikako da usledi.

Pokucali su Bavarci na mnoga vrata, pitali za nekolicinu top fudbalera, ali i dobili glatke odgovore sa druge strane - kako nisu na prodaju.

Prva želja Kalum Hadson Odoji iz Čelsija od petka je faktički nedodirljiv nakon što je novi trener Plavaca Frenk Lampard saopštio da je mladić u njegovim ozbiljnim planovima (iako je povređen) i da će uskoro dobiti novi ugovor i veću platu na Stamfordu. Pride, Plavci su glatko početkom juna odbili 25.000.000 evra od strane Bavaraca, uvereni da će mladi Englez produžiti ugovor koji mu ističe u leto 2020. godine.

Drugi značajan pik Bajerna i dalje je Liroj Sane (23) iz Mančester Sitija, ali se buka oko njegovog dovođenja naprasno stišala u poslednjih par nedelja. Niko ne može da tvrdi u Nemačkoj da je krilni fudbaler Građana definitivno odbio Bajern, Bild piše da je posao i dalje moguć, mada izostaje pozitivan signal sa druge strane iz okruženja nekadašnjeg napadača Šalkea.

Slično je i sa Usmanom Dembeleom (22), vragolastim, ali nestašnim driblerom kojeg je Barselona spremna da proda samo i isključivo za 400.000.000 evra (toliko mu iznosi otkupna klauzula) pa će Bajern i pored velikog interesovanja izgleda morati da se pomiri sa neuspehom. Jer, i da hoće Katalonci malo da popuste ne bi ga pustili za manje od 125.000.000 evra koliko su ga platili Borusiji, a Bajern možda i nema baš toliko za novog krilnog napadača.

Pojedini španski mediji nagađali su prethodnih dana da je Bajern navodno zainteresovan i za Realovog krilnog napadača Lukasa Vaskeza (28), ali nemački izvori tu vest čvrsto pobijaju. Pisalo se i o Nikoli Pepeu, ali je on tek poslednja opcija kada se sve druge želje "iscrpe". Brazilski mediji kandiduju i novopečenog reprezentativca Evertona Soareša (23) iz Gremija, koji je navodono "ozbiljna tema" u Minhenu, ali kako nema potvrde vodećeg medija u Nemačkoj kada su transferi u pitanju, Bilda, sva je prilika da se radi samo o "pumpanju" cene.

Tabloid, poznat po dobrim izvorima, piše večeras da su konkretne opcije za Bajern trenutno samo četiri, a pored Odoija, Sanea i Dembelea, na listi želja se nalazi i jedno novo ime - Stiven Bergvajn (21). Reprezentativac Holandije nalazi se na meti Ajaksa, Mančester Junajteda, Totenhema i Intera, ali ga Bajern prati pomno već neko vreme, još od januarskog trening kampa u Kataru.

Bavarci i Filipsovci zajedno su se u istom periodu spremali tokom zimske pauze za nastavak sezone pa je Bergvajn "skautiran" i na treninzima, a defnitivna odluka o angažovanju pašće tokom nastupajuće nedelje, ali pre polaska na turneju u SAD. Bajern već debelo kasni, Niko Kovač je želeo da ima kompletiran tim do sutrašnje prozivke, ali će morati da se suoči sa realnošću da kada hoćeš skupo pojačanje moraš nekad i da čekaš jer nisi baš svemoćan van granica Nemačke.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar