Американкама титула и у Лиги нација!

Велики преокрет за наставак америчке доминације, Бразил остао без титуле због Наталије! Крај у Лиги нација!

Остали спортови 07.07.2019 | 20:26
Американкама титула и у Лиги нација!
Америчкој доминацији нема краја у Лиги нација за одбојкашице. И другу годину заредом, Американке су освојиле титулу у овом такмичењу и за сада су једина нација која је побеђивала у овом формату такмичења

Американке су у финалу завршног турнира у Кини савладале Бразил после великог преокрета – 3:2 (20:25, 22:25, 25:15, 25:21, 15:13) и одбраниле круну.

Све је ишло идеално за Бразилке које су најавиле повратак у сам врх светске одбојке и биле надомак тријумфа. У првом сету су Јужноамериканке блистале. Макрис је феноменално дириговала игром, а Наталија и Гарбијела Гимараеш „Габи“ биле нерешива енигма за одбрану Американки. Бразил је повео у сетовима, а у сличном стилу наставио и у другом делу игре. А онда кључни детаљ меча. При резултатиу 18:18, до тада најбољи појединац меча, Наталија је повредила леву ногу и морала да заврши меч. Габи је успела да донесе Бразилу и други сет, али без Наталије у наставку меча, Бразилке нису имале снаге да заврше посао.

Американке су намирисале шансу и почеле да топе предност успаничених Бразилки. Разиграла се коркетор Андреа Дрјуз и скоро сама донела сет Американкам. Имао је Бразил шансу и у четвртом сету водио 15:13, али је уследила серија Американки и преокрет на 15:19 за касније изједначење у сетовима.

Било је јасно да су Американке у огромној психолошкој предности пред тајбрејк. Бразил је повео 3:1, али су Американке узвратиле за 5:8. Шампионке су потом одржавале предност, Бразил је спасао две меч лопте, али не и трећу.

Фантастична Андреа Дрјуз је са 33 поена била јунак победе. Имала је 22 успешна напада и сјајан проценат успешности од 54 одсто. Келси Робинсон ју је испратила са 15 поена. На другој страни су Габи и Лорен биле најефикасније са по 20 поена, али им је недостајала Наталија која је до повреде за сет и по освојила девет поена.

Треће место је освојила домаћа селекција Кине која је савладала Турску 3:1 (25:23, 25:15, 20:25, 25:23)

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИВБ

Коментари / 0

Оставите коментар