Amerikankama titula i u Ligi nacija!

Veliki preokret za nastavak američke dominacije, Brazil ostao bez titule zbog Natalije! Kraj u Ligi nacija!

Ostali sportovi 07.07.2019 | 20:26
Amerikankama titula i u Ligi nacija!
Američkoj dominaciji nema kraja u Ligi nacija za odbojkašice. I drugu godinu zaredom, Amerikanke su osvojile titulu u ovom takmičenju i za sada su jedina nacija koja je pobeđivala u ovom formatu takmičenja

Amerikanke su u finalu završnog turnira u Kini savladale Brazil posle velikog preokreta – 3:2 (20:25, 22:25, 25:15, 25:21, 15:13) i odbranile krunu.

Sve je išlo idealno za Brazilke koje su najavile povratak u sam vrh svetske odbojke i bile nadomak trijumfa. U prvom setu su Južnoamerikanke blistale. Makris je fenomenalno dirigovala igrom, a Natalija i Garbijela Gimaraeš „Gabi“ bile nerešiva enigma za odbranu Amerikanki. Brazil je poveo u setovima, a u sličnom stilu nastavio i u drugom delu igre. A onda ključni detalj meča. Pri rezultatiu 18:18, do tada najbolji pojedinac meča, Natalija je povredila levu nogu i morala da završi meč. Gabi je uspela da donese Brazilu i drugi set, ali bez Natalije u nastavku meča, Brazilke nisu imale snage da završe posao.

Amerikanke su namirisale šansu i počele da tope prednost uspaničenih Brazilki. Razigrala se korketor Andrea Drjuz i skoro sama donela set Amerikankam. Imao je Brazil šansu i u četvrtom setu vodio 15:13, ali je usledila serija Amerikanki i preokret na 15:19 za kasnije izjednačenje u setovima.

Bilo je jasno da su Amerikanke u ogromnoj psihološkoj prednosti pred tajbrejk. Brazil je poveo 3:1, ali su Amerikanke uzvratile za 5:8. Šampionke su potom održavale prednost, Brazil je spasao dve meč lopte, ali ne i treću.

Fantastična Andrea Drjuz je sa 33 poena bila junak pobede. Imala je 22 uspešna napada i sjajan procenat uspešnosti od 54 odsto. Kelsi Robinson ju je ispratila sa 15 poena. Na drugoj strani su Gabi i Loren bile najefikasnije sa po 20 poena, ali im je nedostajala Natalija koja je do povrede za set i po osvojila devet poena.

Treće mesto je osvojila domaća selekcija Kine koja je savladala Tursku 3:1 (25:23, 25:15, 20:25, 25:23)

Izvor: mozzartsport

FOTO: FIVB

Komentari / 0

Ostavite komentar