Смаилагић међу најбољима!

Хрватска доживела пораз, земљотрес прекинуо деби Зајона Вилијамсона! Српски крилни центар показао још једну врло добру ролу.

Кошарка 06.07.2019 | 15:52
Смаилагић међу најбољима!
Нису успели кошаркаши Голден Стејта да остваре победу у мечу против Шарлота (85:93), али је српски бисер Ален Смаилагић показао је зашто су га Вориорси овог лета изабрали као деветог пика друге рунде. 

Момак који је из Котежа кренуо у остварење свог америчког сна, одиграо је још једну врло добру ролу и тако наставио да се намеће могућим послодавцима у најјачој кошаркашкој лиги света. Он је на терену провео двадесет три и по минута, а за то време скупио је 13 поена (3/5 из игре, 1/3 за три) и био други стрелац екипе иза Џордана Пула, који је има два поена више. Осим тога, Смаилагић је уписао и седам ухваћених лопти и по једну асистенцију и украдену лопту, чиме је комплетирао још једно добро издање.

Победнички састав Хорнетса предводио је Двејн Бејкон с 25 поена, док је Девонте Грејем имао 21 поен и по четири скока и асистенције, уз три украдене лопте.

Хрватска кошаркашка репрезентација доживела је пораз у окршају против Детроита. Пистонси су били бољи резултатом 96:80, а најбољи играч у саставу Коцкастих био је Жељко Шакић с 17 поена и пет скокова. Он је уз Луку Бабића био једини двоцифрени у екипи, а кошаркаш Истанбула је меч завршио с 10 поена. Хрватска, треба напоменути, није играла у најјачем саставу. Пистонсе је до победе водио Кајрај Томас с 26 поена и шест ухваћених лопти. Свјатослав Михаљук је имао 17 поена и пет асистенција, док је Тод Витерс убацио поен мање.

Све очи кошаркашке јавности с оне стране Атлантика биле су упрте у меч Њу Орлеанса и Њујорка, где су дебитантске наступе уписали дојучерашњи саиграчи у Дјуку Зајон Вилијамсон и Ар Џеј Берет. Ипак, сусрет два опонента прекинуо је снажан земљотрес на југу Калифорније и тако покварило угођај за потпуно распродату дворану. Највећи проблем настао је због семафора изнад центра терена, пошто су заштитни каблови почели да попуштају под ударом земљотреса. Из безбедносних разлога утакмица је прекинута на осам минута пре краја и код вођства Пеликанса резултатом 80:74. Челници НБА лиге касније су утврдили да ће се утакмица и завршити тим резултатом и да победа иде Пеликансима. Зајон Вилијамсон је одиграо свега девет минута у свом новом тиму и скупио 11 поена (4/9 из игре, 0/2 за три), уз три скока. Код Никса Ар Џеј Берет је на терену провео чак 25 минута и имао 10 поена и пет ухваћених лопти, уз катастрофалних 4/18 из игре, од чега 1/8 за три поена!



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар