Smailagić među najboljima!

Hrvatska doživela poraz, zemljotres prekinuo debi Zajona Vilijamsona! Srpski krilni centar pokazao još jednu vrlo dobru rolu.

Košarka 06.07.2019 | 15:52
Smailagić među najboljima!
Nisu uspeli košarkaši Golden Stejta da ostvare pobedu u meču protiv Šarlota (85:93), ali je srpski biser Alen Smailagić pokazao je zašto su ga Voriorsi ovog leta izabrali kao devetog pika druge runde. 

Momak koji je iz Koteža krenuo u ostvarenje svog američkog sna, odigrao je još jednu vrlo dobru rolu i tako nastavio da se nameće mogućim poslodavcima u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. On je na terenu proveo dvadeset tri i po minuta, a za to vreme skupio je 13 poena (3/5 iz igre, 1/3 za tri) i bio drugi strelac ekipe iza Džordana Pula, koji je ima dva poena više. Osim toga, Smailagić je upisao i sedam uhvaćenih lopti i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, čime je kompletirao još jedno dobro izdanje.

Pobednički sastav Hornetsa predvodio je Dvejn Bejkon s 25 poena, dok je Devonte Grejem imao 21 poen i po četiri skoka i asistencije, uz tri ukradene lopte.

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživela je poraz u okršaju protiv Detroita. Pistonsi su bili bolji rezultatom 96:80, a najbolji igrač u sastavu Kockastih bio je Željko Šakić s 17 poena i pet skokova. On je uz Luku Babića bio jedini dvocifreni u ekipi, a košarkaš Istanbula je meč završio s 10 poena. Hrvatska, treba napomenuti, nije igrala u najjačem sastavu. Pistonse je do pobede vodio Kajraj Tomas s 26 poena i šest uhvaćenih lopti. Svjatoslav Mihaljuk je imao 17 poena i pet asistencija, dok je Tod Viters ubacio poen manje.

Sve oči košarkaške javnosti s one strane Atlantika bile su uprte u meč Nju Orleansa i Njujorka, gde su debitantske nastupe upisali dojučerašnji saigrači u Djuku Zajon Vilijamson i Ar Džej Beret. Ipak, susret dva oponenta prekinuo je snažan zemljotres na jugu Kalifornije i tako pokvarilo ugođaj za potpuno rasprodatu dvoranu. Najveći problem nastao je zbog semafora iznad centra terena, pošto su zaštitni kablovi počeli da popuštaju pod udarom zemljotresa. Iz bezbednosnih razloga utakmica je prekinuta na osam minuta pre kraja i kod vođstva Pelikansa rezultatom 80:74. Čelnici NBA lige kasnije su utvrdili da će se utakmica i završiti tim rezultatom i da pobeda ide Pelikansima. Zajon Vilijamson je odigrao svega devet minuta u svom novom timu i skupio 11 poena (4/9 iz igre, 0/2 za tri), uz tri skoka. Kod Niksa Ar Džej Beret je na terenu proveo čak 25 minuta i imao 10 poena i pet uhvaćenih lopti, uz katastrofalnih 4/18 iz igre, od čega 1/8 za tri poena!



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar