Нема препрека за проширење ЕУ

Став предсједника Француске Емануела Макрона да ЕУ не може да прими додатне чланице док њени управљачки механизми не постану ефикаснији не мора да значи одлагање пријема балканских земља у блок, рекла је данас њемачки канцелар Ангела Меркел.

Свијет 05.07.2019 | 16:22
Нема препрека за проширење ЕУ
Она је обраћању на самиту лидера ЕУ и балканских земаља рекла да је Макрон у праву када је рекао на самиту у Бриселу током претходног викенда да управљање блоком треба поједноставити. 

Меркелова је додала да је процес пријема балканских земаља, које желе да постану чланице, довољно дуг и да та два циља не морају да буду у супротности.

– Дијелим став предсједника Макрона да радне механизме ЕУ треба унаприједити. Не видим то као одустајање од разговора о пријему у чланство – рекла је Меркелова.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Децко

05.07.2019 14:55

У пријеводу... Превелика смо го.на да би иста направили од.насих банана дрзавица у скорије вријеме толико добро да је вриједно пријема у еуропску унију, и прије него сто ми трансформисемо уклети Босански троугао, 27 земаља еуропске уније це наци нацина да се договоре око новог механизма управљања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аурелија

06.07.2019 11:47

Само пуко фразирање!!

ОДГОВОРИТЕ