Nema prepreka za proširenje EU

Stav predsjednika Francuske Emanuela Makrona da EU ne može da primi dodatne članice dok njeni upravljački mehanizmi ne postanu efikasniji ne mora da znači odlaganje prijema balkanskih zemlja u blok, rekla je danas njemački kancelar Angela Merkel.

Svijet 05.07.2019 | 16:22
Nema prepreka za proširenje EU
Ona je obraćanju na samitu lidera EU i balkanskih zemalja rekla da je Makron u pravu kada je rekao na samitu u Briselu tokom prethodnog vikenda da upravljanje blokom treba pojednostaviti. 

Merkelova je dodala da je proces prijema balkanskih zemalja, koje žele da postanu članice, dovoljno dug i da ta dva cilja ne moraju da budu u suprotnosti.

– Dijelim stav predsjednika Makrona da radne mehanizme EU treba unaprijediti. Ne vidim to kao odustajanje od razgovora o prijemu u članstvo – rekla je Merkelova.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Decko

05.07.2019 14:55

U prijevodu... Prevelika smo go.na da bi ista napravili od.nasih banana drzavica u skorije vrijeme toliko dobro da je vrijedno prijema u europsku uniju, i prije nego sto mi transformisemo ukleti Bosanski trougao, 27 zemalja europske unije ce naci nacina da se dogovore oko novog mehanizma upravljanja!

ODGOVORITE
Name

Aurelija

06.07.2019 11:47

Samo puko fraziranje!!

ODGOVORITE