Надал о "намјерном гађању"...

Нема проблема, нисам љут, али је опасно! Рафаел Надал сматра да је Ник Кирјос веома талентован, али да мора да поради још много на себи да би постао шампион.

Тенис 05.07.2019 | 19:09
Надал о "намјерном гађању"...
На званичној конференцији за медије новинар је питао шпанског тенисера "шта би било, ако би Кирјос успео да смири темперамент".

"Ако, ако, ако. То не постоји. Као што сам рекао безброј пута, он је веома талентован тенисер. Али има још много да напредује да би постао шампион. Наравно, важна је и љубав према тенису. Без тога тешко можете да остварите велике ствари", рекао је Надал и наставио:

"Било како било, Кирјос са својим талентом може да освоји Грен слем. Истина је да би ствари могле да буду тотално другачије када би сваки меч играо на овај начин као против мене. Истина је да воли овакве мечеве, али да би сте освојили трофеје, не морате стално да играти против најбољих на свету. Некада морате да играте против добрих, солидних, тенисера и морате да победите те мечеве".

Новинар је потом "оптужио" Надала да је искористио псовку, на шта му је Шпанац одговорио: "Извини, грешиш. Никада то нисам рекао, провери видео пре него што кажеш то, ОК?".

Рафаел Надал пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је после велике борбе победио Ника Кирјоса – 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3).

У трећем сету аустралијски тенисер је намерно напуцао лоптицом Надала. Кирјос је рекао да је гађао Рафу у груди јер "ако има толики број Грен слемова, може да прими лоптицу на груди".

"Не кажем да Ник ради такве ствари како би омео противника, али је истина да су такви ударци опасни. Није опасно за мене, али када тако удари лоптицу... Опасно је за линијског судију, за публику. Када тако ударите лоптицу не знате где ће да заврши. Ја сам професионалац, знам како да се поставим, али лоптица може отићи било где. Овога пута је она ишла ка мене, умало ме је погодила, нема проблема. Није да сам љут на њега, само желим да играм тенис, а некада је то тешко", казао је Шпанац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар