Nadal o "namjernom gađanju"...

Nema problema, nisam ljut, ali je opasno! Rafael Nadal smatra da je Nik Kirjos veoma talentovan, ali da mora da poradi još mnogo na sebi da bi postao šampion.

Tenis 05.07.2019 | 19:09
Nadal o "namjernom gađanju"...
Na zvaničnoj konferenciji za medije novinar je pitao španskog tenisera "šta bi bilo, ako bi Kirjos uspeo da smiri temperament".

"Ako, ako, ako. To ne postoji. Kao što sam rekao bezbroj puta, on je veoma talentovan teniser. Ali ima još mnogo da napreduje da bi postao šampion. Naravno, važna je i ljubav prema tenisu. Bez toga teško možete da ostvarite velike stvari", rekao je Nadal i nastavio:

"Bilo kako bilo, Kirjos sa svojim talentom može da osvoji Gren slem. Istina je da bi stvari mogle da budu totalno drugačije kada bi svaki meč igrao na ovaj način kao protiv mene. Istina je da voli ovakve mečeve, ali da bi ste osvojili trofeje, ne morate stalno da igrati protiv najboljih na svetu. Nekada morate da igrate protiv dobrih, solidnih, tenisera i morate da pobedite te mečeve".

Novinar je potom "optužio" Nadala da je iskoristio psovku, na šta mu je Španac odgovorio: "Izvini, grešiš. Nikada to nisam rekao, proveri video pre nego što kažeš to, OK?".

Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je posle velike borbe pobedio Nika Kirjosa – 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3).

U trećem setu australijski teniser je namerno napucao lopticom Nadala. Kirjos je rekao da je gađao Rafu u grudi jer "ako ima toliki broj Gren slemova, može da primi lopticu na grudi".

"Ne kažem da Nik radi takve stvari kako bi omeo protivnika, ali je istina da su takvi udarci opasni. Nije opasno za mene, ali kada tako udari lopticu... Opasno je za linijskog sudiju, za publiku. Kada tako udarite lopticu ne znate gde će da završi. Ja sam profesionalac, znam kako da se postavim, ali loptica može otići bilo gde. Ovoga puta je ona išla ka mene, umalo me je pogodila, nema problema. Nije da sam ljut na njega, samo želim da igram tenis, a nekada je to teško", kazao je Španac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar