Путин срдачно са Берлусконијем

Предсједник Русије Владимир Путин је, након званичног програма своје посјете Италији, на аеродрому у Риму одржао кратак, пријатељски састанак са својим пријатељем, бившим премијером и предсједником странке "Напријед Италија" Силвиом Берлусконијем.

 

Свијет 05.07.2019 | 12:18
Путин срдачно са Берлусконијем
Путина и Берлускона веже дугогодишње пријатељство.

У интервјуу за лист "Коријере дела сера" уочи посјете Италији, Путин је 82-годишњег политичара назвао личним именом, истичући да је "он политичар свјетских размјера, прави лидер, који чврсто брани интересе своје земље на међународној сцени".



Руски лидер је стигао на аеродром након званичне вечере. Јеловник је био базиран на рибљим јелима. Као предјело је званицама у вили "Мадама", у старом имању Министарства спољних послова Италије, послужена риба и морски плодови са сјецканом зеленом јабуком и бресквом. Прво јело била је паста од малих хоботница, шкампа и шкрпуна. Као главно јело служен је бранцин са поврћем, а за десерт сладолед и јагоде.

Предсједник Русије је у четвртак био у званичној посјети Италији, током које се сусрео са римским папом, предсједником Италије Серђом Матарелом и предсједником Савјета министара Ђузепео Контеом.

Касније је у вили "Мадама" за пријеме италијанске Владе одржана вечера на којој су били представници руско-италијанског Форума за дијалог цивилног друштва.

(Спутњик)

Коментари / 0

Оставите коментар