Putin srdačno sa Berluskonijem

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je, nakon zvaničnog programa svoje posjete Italiji, na aerodromu u Rimu održao kratak, prijateljski sastanak sa svojim prijateljem, bivšim premijerom i predsjednikom stranke "Naprijed Italija" Silviom Berluskonijem.

 

Svijet 05.07.2019 | 12:18
Putin srdačno sa Berluskonijem
Putina i Berluskona veže dugogodišnje prijateljstvo.

U intervjuu za list "Korijere dela sera" uoči posjete Italiji, Putin je 82-godišnjeg političara nazvao ličnim imenom, ističući da je "on političar svjetskih razmjera, pravi lider, koji čvrsto brani interese svoje zemlje na međunarodnoj sceni".Ruski lider je stigao na aerodrom nakon zvanične večere. Jelovnik je bio baziran na ribljim jelima. Kao predjelo je zvanicama u vili "Madama", u starom imanju Ministarstva spoljnih poslova Italije, poslužena riba i morski plodovi sa sjeckanom zelenom jabukom i breskvom. Prvo jelo bila je pasta od malih hobotnica, škampa i škrpuna. Kao glavno jelo služen je brancin sa povrćem, a za desert sladoled i jagode.

Predsjednik Rusije je u četvrtak bio u zvaničnoj posjeti Italiji, tokom koje se susreo sa rimskim papom, predsjednikom Italije Serđom Matarelom i predsjednikom Savjeta ministara Đuzepeo Konteom.

Kasnije je u vili "Madama" za prijeme italijanske Vlade održana večera na kojoj su bili predstavnici rusko-italijanskog Foruma za dijalog civilnog društva.

(Sputnjik)

Komentari / 0

Ostavite komentar