WБ (4. дан): Ласло, па Ивана, али и...

На терене ће и Надал, Федерер, Серена, Ешли Барти. . .  Ђере отвара дан, Јоровићева друга по реду, шлагер Надал – Кирјос на затварању.  Двоје Срба данас на терену.

Тенис 04.07.2019 | 11:13
WБ (4. дан): Ласло, па Ивана, али и...
Четвртог дана овогодишњег Вимблдона, Србију ће на терену представљати двоје тенисера: у мушкој конкуренцији Ласло Ђере, у женској Ивана Јоровић.

Први ће пред публику изаћи Ђере. Тачно у подне на Терену 14 чека га дуел са Џоном Милманом из Аустралије, 64. играчем АТП листе. Наш тенисер је боље рангиран за 29 места, а ово ће им бити први међусобни дуел.

Ивана ће играти други меч на Терену 16, а пошто је претходно дуел мушке конкуренције (Квери - Рубљев) очекује се да њен дуел са Американком Алисон Риске почне око 14 часова. И њих две ће се састати по први пут, а разлика у пласману на WТА листи је 44 места. Американка је 55, а наша тенисерка 99. на свету.

Дерби дана очекује се да буде дуел Рафаела Надалаи проблематичног Ника Кирјоса. Њихов седми међусобни дуел биће последњи - трећи - на Централном терену. Тренутно је 3:3 у победама...

Нешто раније, на Терену 1, играће Роџер Федерер и домаћа нада, 20-годишњи Џеј Кларк.

Међу занимљиве дуеле четвртог дана може се уврстити и окршај осмог носиоца, Кеија Нишикоријаса такође британским тенисером, Камероном Норијем, 55. на свету. Тај дуел постављен је за први, у подне, на Централном терену.

Водећа на WТА листи и недавна победница Ролан Гароса, која је и први носилац на Вимблдону у женској конкуренцији, Аустралијанка Ешли Барти играче од 12 часова на Терену 2 против Алсион Ван Ујтванк из Белгије.

Седмострука шампионка на најстаријем тениском турниру, Серена Вилијамс, са 18-годишњом Кајом Јуван из Словеније затвориће дан на Терену 1.

Како одмиче такмичење на Вимблдону, тако се смањује број српских представника. Новак Ђоковић се пробио до трећег кола, а његовим стопама покушаће да пређе данас и Ласло Ђере.

Момак из Сенте је специјалиста за игру на шљаци, није му трава „матична“ подлога, али Ђере није без шанси, иако важи за аутсајдера, у дуелу са Џоном Милманом. Њих двојица ће отворити данашњи програм у 12 часова.

Аустралијанцу је треће коло најдаље што је добацио до Вимблдона, па ће пробати да победом над Ђереом понови тај резултат.

Ласло Ђере је пласманом у друго коло већ остварио најбољи резултат у каријери на Отвореном првенству Енглеске, али зашто не направити и још један корак даље. Уосталом, биће му ово први пут да игра са Милманом, а бољи је од њега за тридесетак места на АТП листи.

Место у трећем колу тражиће и Ивана Јоровић, последња српска тенисерка на Вимблдону. Она ће играти други меч дана, који би требало да почне око 14 часова. Млада Чачанка је већ отишла даље него на и једном гренд слему до сада, а ривалка за трећу рунду биће јој седам година старија Алисон Ришке, која је за педесетак места боље рангирана на WТА листи.

Американка има статус фавориткиње, далеко је искуснија када су гренд слем мечеви у питању, међутим, Ивана би могла да направи велики искорак у каријери пробојем у треће коло.

Врхунац дана биће – на крају. Шлагер ће играти Рафаел Надал и Ник Кирјос. Шпанац је други тенисер света, а ћудљиви Аустралијанац је „блистао“ претходних дана сипајући увреде и прозивке на рачун Бика са Мајорке.

Адут на који Кирјос рачуна је победа над Надалом у Вимблдону 2014. године. Има Аустралијанац и биланс 3-3 против Шпанца, тако да Рафу сигурно не чека лак меч, осим у случају да Ник устане на леву ногу, што му се често дешава.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар