WB (4. dan): Laslo, pa Ivana, ali i...

Na terene će i Nadal, Federer, Serena, Ešli Barti. . .  Đere otvara dan, Jorovićeva druga po redu, šlager Nadal – Kirjos na zatvaranju.  Dvoje Srba danas na terenu.

Tenis 04.07.2019 | 11:13
WB (4. dan): Laslo, pa Ivana, ali i...
Četvrtog dana ovogodišnjeg Vimbldona, Srbiju će na terenu predstavljati dvoje tenisera: u muškoj konkurenciji Laslo Đere, u ženskoj Ivana Jorović.

Prvi će pred publiku izaći Đere. Tačno u podne na Terenu 14 čeka ga duel sa Džonom Milmanom iz Australije, 64. igračem ATP liste. Naš teniser je bolje rangiran za 29 mesta, a ovo će im biti prvi međusobni duel.

Ivana će igrati drugi meč na Terenu 16, a pošto je prethodno duel muške konkurencije (Kveri - Rubljev) očekuje se da njen duel sa Amerikankom Alison Riske počne oko 14 časova. I njih dve će se sastati po prvi put, a razlika u plasmanu na WTA listi je 44 mesta. Amerikanka je 55, a naša teniserka 99. na svetu.

Derbi dana očekuje se da bude duel Rafaela Nadalai problematičnog Nika Kirjosa. Njihov sedmi međusobni duel biće poslednji - treći - na Centralnom terenu. Trenutno je 3:3 u pobedama...

Nešto ranije, na Terenu 1, igraće Rodžer Federer i domaća nada, 20-godišnji Džej Klark.

Među zanimljive duele četvrtog dana može se uvrstiti i okršaj osmog nosioca, Keija Nišikorijasa takođe britanskim teniserom, Kameronom Norijem, 55. na svetu. Taj duel postavljen je za prvi, u podne, na Centralnom terenu.

Vodeća na WTA listi i nedavna pobednica Rolan Garosa, koja je i prvi nosilac na Vimbldonu u ženskoj konkurenciji, Australijanka Ešli Barti igrače od 12 časova na Terenu 2 protiv Alsion Van Ujtvank iz Belgije.

Sedmostruka šampionka na najstarijem teniskom turniru, Serena Vilijams, sa 18-godišnjom Kajom Juvan iz Slovenije zatvoriće dan na Terenu 1.

Kako odmiče takmičenje na Vimbldonu, tako se smanjuje broj srpskih predstavnika. Novak Đoković se probio do trećeg kola, a njegovim stopama pokušaće da pređe danas i Laslo Đere.

Momak iz Sente je specijalista za igru na šljaci, nije mu trava „matična“ podloga, ali Đere nije bez šansi, iako važi za autsajdera, u duelu sa Džonom Milmanom. Njih dvojica će otvoriti današnji program u 12 časova.

Australijancu je treće kolo najdalje što je dobacio do Vimbldona, pa će probati da pobedom nad Đereom ponovi taj rezultat.

Laslo Đere je plasmanom u drugo kolo već ostvario najbolji rezultat u karijeri na Otvorenom prvenstvu Engleske, ali zašto ne napraviti i još jedan korak dalje. Uostalom, biće mu ovo prvi put da igra sa Milmanom, a bolji je od njega za tridesetak mesta na ATP listi.

Mesto u trećem kolu tražiće i Ivana Jorović, poslednja srpska teniserka na Vimbldonu. Ona će igrati drugi meč dana, koji bi trebalo da počne oko 14 časova. Mlada Čačanka je već otišla dalje nego na i jednom grend slemu do sada, a rivalka za treću rundu biće joj sedam godina starija Alison Riške, koja je za pedesetak mesta bolje rangirana na WTA listi.

Amerikanka ima status favoritkinje, daleko je iskusnija kada su grend slem mečevi u pitanju, međutim, Ivana bi mogla da napravi veliki iskorak u karijeri probojem u treće kolo.

Vrhunac dana biće – na kraju. Šlager će igrati Rafael Nadal i Nik Kirjos. Španac je drugi teniser sveta, a ćudljivi Australijanac je „blistao“ prethodnih dana sipajući uvrede i prozivke na račun Bika sa Majorke.

Adut na koji Kirjos računa je pobeda nad Nadalom u Vimbldonu 2014. godine. Ima Australijanac i bilans 3-3 protiv Španca, tako da Rafu sigurno ne čeka lak meč, osim u slučaju da Nik ustane na levu nogu, što mu se često dešava.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar