Мачван: Подржимо Салета, он зна шта ради!

Велики борац Милан Мачван прокоментарисао одлуку селектора српске репрезентације Александра Ђорђевића да са списка играча за припреме и МУндобаскет изостави Калинића и Недовића.

Кошарка 03.07.2019 | 14:39
Мачван: Подржимо Салета, он зна шта ради!
Ако неко зна како је то бити изостављен са списка играча за велико такмичење онда је то Милан Мачван.

Био је међу репрезентативцима Србије који су се припремали за Светско првенство 2014. године, али је потом одлучено да "испадне" са списка. Прихватио је одлуку беспоговорно. Потом се на наредним такмичењима вратио у национални тим, борио се поштено, био предводник екипе...

Такав однос према државном дресу и грбу га је и довео до статуса ВАЖНОГ играча за тим и за неког ко МОРА да буде присутан, макар и ровит. А Мачван јесте ровит, тек што је излечио тешку повреду колена.

Међутим, селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић зна колико му је Мачван битан. Одлучио је да га уврсти у списак играча који ће се припремати за предстојеће Светско првенство у Кини.

Мало је вероватно да ћемо Мачвана гледати на Мундобаскету у Кини, јер има спремнијих, али је захвалан селектору на позиву. 

"Много ће ми значити што ћу бити са тимом и тренирати. Повреда је залечена и већ дуже време нормално тренирам", рекао је Мачван у јутарњем програму Радио-телевизије Србије.

Горућа тема у вези са српском кошаркашком репрезентацијом јесте одлука Ђорђевића да изостави Николу Калинића и Немању Недовића. То је изазвало велику полемику у јавности. Али, селекторова се не пориче. Уосталом, и раније је било разних коментара, па их је Ђорђевић све ућуткао.

"Свако скраћивање списка изазива сичне коментаре, има и негодовања. Али, није ово први пут и раније се исто дешавало. Ево и ја сам отпао са списка за Светско првенство 2014. године. Ми смо спортисти и професионалци и морамо да прихватимо одлуку селектора и да га сви подржимо", рекао је Мачван.

Додаје да селектор има идеју и да људи који су учествовали у доношењу одлука сигурно знају шта раде.

"Ови момци су млади, сигурно је да су још нека такмичења пред њима. Они су ту, рачуна се на њих, биће на неким будућим турнирима", каже Мачван.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар