Mačvan: Podržimo Saleta, on zna šta radi!

Veliki borac Milan Mačvan prokomentarisao odluku selektora srpske reprezentacije Aleksandra Đorđevića da sa spiska igrača za pripreme i MUndobasket izostavi Kalinića i Nedovića.

Košarka 03.07.2019 | 14:39
Mačvan: Podržimo Saleta, on zna šta radi!
Ako neko zna kako je to biti izostavljen sa spiska igrača za veliko takmičenje onda je to Milan Mačvan.

Bio je među reprezentativcima Srbije koji su se pripremali za Svetsko prvenstvo 2014. godine, ali je potom odlučeno da "ispadne" sa spiska. Prihvatio je odluku bespogovorno. Potom se na narednim takmičenjima vratio u nacionalni tim, borio se pošteno, bio predvodnik ekipe...

Takav odnos prema državnom dresu i grbu ga je i doveo do statusa VAŽNOG igrača za tim i za nekog ko MORA da bude prisutan, makar i rovit. A Mačvan jeste rovit, tek što je izlečio tešku povredu kolena.

Međutim, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević zna koliko mu je Mačvan bitan. Odlučio je da ga uvrsti u spisak igrača koji će se pripremati za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini.

Malo je verovatno da ćemo Mačvana gledati na Mundobasketu u Kini, jer ima spremnijih, ali je zahvalan selektoru na pozivu. 

"Mnogo će mi značiti što ću biti sa timom i trenirati. Povreda je zalečena i već duže vreme normalno treniram", rekao je Mačvan u jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

Goruća tema u vezi sa srpskom košarkaškom reprezentacijom jeste odluka Đorđevića da izostavi Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića. To je izazvalo veliku polemiku u javnosti. Ali, selektorova se ne poriče. Uostalom, i ranije je bilo raznih komentara, pa ih je Đorđević sve ućutkao.

"Svako skraćivanje spiska izaziva sične komentare, ima i negodovanja. Ali, nije ovo prvi put i ranije se isto dešavalo. Evo i ja sam otpao sa spiska za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Mi smo sportisti i profesionalci i moramo da prihvatimo odluku selektora i da ga svi podržimo", rekao je Mačvan.

Dodaje da selektor ima ideju i da ljudi koji su učestvovali u donošenju odluka sigurno znaju šta rade.

"Ovi momci su mladi, sigurno je da su još neka takmičenja pred njima. Oni su tu, računa se na njih, biće na nekim budućim turnirima", kaže Mačvan.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar