WБ: Ђере преокретом до побједе на старту!

Српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у друго коло Вимблдона победом над Гвидом Андреоцијем у четири сета – 3:6, 7:6 (3), 7:6 (3), 6:3.

Тенис 02.07.2019 | 22:02
WБ: Ђере преокретом до побједе на старту!
Ђере, 35. тенисер света, направио је највећи успех на теренима "Ол Ингланд Клаба", пошто никада пре у каријери није успео да прође прво коло.

Српски играч одиграо је веома добар меч и у борби за треће коло играће против Аустралијанца Џона Милмана.

Није добро кренуо меч за Ђереа јер је Аргентинац брзо успео да дође до брејка и поведе 3:0. Ипак, брзо је успео Ласло успео да се врати, али је у завршници сета попустио.

Андреоци му одузима сервис у осмом гему и потом у деветом долази до потврде и вођства од 1-0, 6:3.

У другом периоду игре гледали смо изједначену борбу. Током дванаест гемова нисмо видели ниједну брејк лопту, што је значило да нас чека тај-брејк. У њему је Ласло пронашао праву игру и резултатом 7:3 долази до изједначења 1-1.

Трећи сет испоставиће као кључан за даљи развој ситуације. Тенисери су били сигурни, баш као што је то био случај у другом сету, међутим у дванаестом гему Ђере је био у великом проблему.

Сервирао је за нови тај-брејк, али се сусрео са три узастопне брејк, односно сет лопте. Српски тенисер успео је да се консолидује, спаси све три сет лопте и дође до гема. У тринаестом гему је имао велику психолошку предност и поново резултатом 7:3 долази до сета.

Сви су мислили да ће Ђере сада успети да сломи Аргентинца, међутим на старту четвртог сета Србин губи сервис. Андреоци је успео и да потврди брејк, и чинило се да бисмо могли у пети сет.

Да тако не буде побринуо се 35. тенисер света, који је успео брзо да се врати и потом поново одузме сервис Аргентинцу. На крају, резултатом 6:3 долази до четвртог сета и коначно победе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар