WB: Đere preokretom do pobjede na startu!

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo Vimbldona pobedom nad Gvidom Andreocijem u četiri seta – 3:6, 7:6 (3), 7:6 (3), 6:3.

Tenis 02.07.2019 | 22:02
WB: Đere preokretom do pobjede na startu!
Đere, 35. teniser sveta, napravio je najveći uspeh na terenima "Ol Ingland Klaba", pošto nikada pre u karijeri nije uspeo da prođe prvo kolo.

Srpski igrač odigrao je veoma dobar meč i u borbi za treće kolo igraće protiv Australijanca Džona Milmana.

Nije dobro krenuo meč za Đerea jer je Argentinac brzo uspeo da dođe do brejka i povede 3:0. Ipak, brzo je uspeo Laslo uspeo da se vrati, ali je u završnici seta popustio.

Andreoci mu oduzima servis u osmom gemu i potom u devetom dolazi do potvrde i vođstva od 1-0, 6:3.

U drugom periodu igre gledali smo izjednačenu borbu. Tokom dvanaest gemova nismo videli nijednu brejk loptu, što je značilo da nas čeka taj-brejk. U njemu je Laslo pronašao pravu igru i rezultatom 7:3 dolazi do izjednačenja 1-1.

Treći set ispostaviće kao ključan za dalji razvoj situacije. Teniseri su bili sigurni, baš kao što je to bio slučaj u drugom setu, međutim u dvanaestom gemu Đere je bio u velikom problemu.

Servirao je za novi taj-brejk, ali se susreo sa tri uzastopne brejk, odnosno set lopte. Srpski teniser uspeo je da se konsoliduje, spasi sve tri set lopte i dođe do gema. U trinaestom gemu je imao veliku psihološku prednost i ponovo rezultatom 7:3 dolazi do seta.

Svi su mislili da će Đere sada uspeti da slomi Argentinca, međutim na startu četvrtog seta Srbin gubi servis. Andreoci je uspeo i da potvrdi brejk, i činilo se da bismo mogli u peti set.

Da tako ne bude pobrinuo se 35. teniser sveta, koji je uspeo brzo da se vrati i potom ponovo oduzme servis Argentincu. Na kraju, rezultatom 6:3 dolazi do četvrtog seta i konačno pobede.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar