Лајовић: Сам сам себи највећи непријатељ на трави!

Душан Лајовић није успео да се пласира у друго коло Вимблдона.

Тенис 02.07.2019 | 14:39
Лајовић: Сам сам себи највећи непријатељ на трави!
Од њега је у мечу у четири сета био бољи Пољак Хуберт Хуркач, који је славио са 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 и он ће играти са Аргентинцем Леонардом Мајером у наредном колу.

Лајовић је имао своје прилике, иако се све време мучио на сервис противника.

"Незгодан, млад играч, брзо се спустио међу 50 најбољих. Биће врло брзо у врху тениса. Воли брзе подлоге, мени трава није омиљена, али опет имао сам своје шансе, био је отворен меч. С друге стране, те гемове које сам губио на своју серву мислим да сам олако дао. Већину својих гемова сам тешко добијао, тако да је мали пад концентрације довољан да противник то искористи. Буквално сам тих неколико гемова које сам изгубио на свој сервис, поклонио их, генерално и поред тога сам себи највећи противник на трави, јер увек на сличан начин изгубим те сетове", каже Лајовић.

Каже да није изненађен добром игром противника.

"Хуркач је врло тежак противник, добро сервира, има добар бекхенд, за своју висину је добар и у одбрани, поготово у нападу. Није било лако играти са њим данас, али мислим да је меч био отворен до краја. Жао ми је што сам изгубио, сада иде тај период када се враћам на шљаку, на подлогу која мени одговара, тако да што пре треба заборавити овај турнир и вратити се у реалност".

Каже да је највише проблема имао када је морао да враћа снажне сервисе противника.

"Наравно најтеже је било враћати његов сервис, заиста јако добро сервира. Масу гемова је било без шанси на његов сервис, самим тим он смањује притисак са себе и може да направи притисак на ритерну. Зато сам се и мучио толико гемова на свој сервис. Сервира јако добро, нарочито на оваквој подлози, зато је имао предност", искрен је Лајовић.

Штета јер је после 1:1 у сетовима, српски тенисер имао прилику да све окрене у своју корист.

"Сигурно да је у том тренутку моментум био на мојој страни, имао сам неке шансе да поведем, нисам их искористио. Ту се и преломило, он се на неки начин вратио у меч и почео боље да игра. Имао сам у једном гему 0:30 на његов сервис, било је ту пар малих аута где нисам ни гађао линију, а лоптица је излазила два милиметра у аут. То га је вратило у тај сет, после се све окренуло. У четвртом сету сам исто имао брејк лопте, пар пута смо отворили поен, једном ме је пробио, два пута се добро одбранио и самим тим му је расло самопоуздање. Да сам имао шансе, имао сам их, али...", разочаран је 32. носилац.

Сада му следи наставак такмичења у конкуренцији дублова, са Филипом Крајиновићем.

"Чекамо да видимо када ће кренути дубл. Филип у уторак игра сингл тако да нема оптерећења, можемо да играмо чак и у петак, видећемо какав је распоред", закључио је Лајовић.

Иyвор> Б92

Коментари / 0

Оставите коментар