Lajović: Sam sam sebi najveći neprijatelj na travi!

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona.

Tenis 02.07.2019 | 14:39
Lajović: Sam sam sebi najveći neprijatelj na travi!
Od njega je u meču u četiri seta bio bolji Poljak Hubert Hurkač, koji je slavio sa 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 i on će igrati sa Argentincem Leonardom Majerom u narednom kolu.

Lajović je imao svoje prilike, iako se sve vreme mučio na servis protivnika.

"Nezgodan, mlad igrač, brzo se spustio među 50 najboljih. Biće vrlo brzo u vrhu tenisa. Voli brze podloge, meni trava nije omiljena, ali opet imao sam svoje šanse, bio je otvoren meč. S druge strane, te gemove koje sam gubio na svoju servu mislim da sam olako dao. Većinu svojih gemova sam teško dobijao, tako da je mali pad koncentracije dovoljan da protivnik to iskoristi. Bukvalno sam tih nekoliko gemova koje sam izgubio na svoj servis, poklonio ih, generalno i pored toga sam sebi najveći protivnik na travi, jer uvek na sličan način izgubim te setove", kaže Lajović.

Kaže da nije iznenađen dobrom igrom protivnika.

"Hurkač je vrlo težak protivnik, dobro servira, ima dobar bekhend, za svoju visinu je dobar i u odbrani, pogotovo u napadu. Nije bilo lako igrati sa njim danas, ali mislim da je meč bio otvoren do kraja. Žao mi je što sam izgubio, sada ide taj period kada se vraćam na šljaku, na podlogu koja meni odgovara, tako da što pre treba zaboraviti ovaj turnir i vratiti se u realnost".

Kaže da je najviše problema imao kada je morao da vraća snažne servise protivnika.

"Naravno najteže je bilo vraćati njegov servis, zaista jako dobro servira. Masu gemova je bilo bez šansi na njegov servis, samim tim on smanjuje pritisak sa sebe i može da napravi pritisak na riternu. Zato sam se i mučio toliko gemova na svoj servis. Servira jako dobro, naročito na ovakvoj podlozi, zato je imao prednost", iskren je Lajović.

Šteta jer je posle 1:1 u setovima, srpski teniser imao priliku da sve okrene u svoju korist.

"Sigurno da je u tom trenutku momentum bio na mojoj strani, imao sam neke šanse da povedem, nisam ih iskoristio. Tu se i prelomilo, on se na neki način vratio u meč i počeo bolje da igra. Imao sam u jednom gemu 0:30 na njegov servis, bilo je tu par malih auta gde nisam ni gađao liniju, a loptica je izlazila dva milimetra u aut. To ga je vratilo u taj set, posle se sve okrenulo. U četvrtom setu sam isto imao brejk lopte, par puta smo otvorili poen, jednom me je probio, dva puta se dobro odbranio i samim tim mu je raslo samopouzdanje. Da sam imao šanse, imao sam ih, ali...", razočaran je 32. nosilac.

Sada mu sledi nastavak takmičenja u konkurenciji dublova, sa Filipom Krajinovićem.

"Čekamo da vidimo kada će krenuti dubl. Filip u utorak igra singl tako da nema opterećenja, možemo da igramo čak i u petak, videćemo kakav je raspored", zaključio je Lajović.

Iyvor> B92

Komentari / 0

Ostavite komentar