Јанко: Таква ми је карма!

Стално морам да се помучим за нешто! За Јанка Типсаревића победа на старту Вимблдона била је од огромног значаја.

Тенис 02.07.2019 | 14:01
Јанко: Таква ми је карма!
Не само због тога што је реч о првом тријумфу на Гренд слему још од 2017. године, већ пре свега због самопопуздања.

Јапанца Јошихита Нишиоку победио је у пет сетова, после непуна четири сата игре и велике борбе.

"Веома сам срећан што сам победио. Мислим да сам могао и лакше да победим, да сам добро контролисао меч и онда се догодило као да су ми други и четврти сет исклизнули из руку Био сам сигуран на сервису, али нисам искористио све шансе које сам имао на његов сервис и онда сам глупо изгубио тај-брејк и дозволиио један ‘идиотски’ брејк у четвртом сету. Ипак, без обзира на све, после свих проблема са здрављем, победити у пет сетова на трави је нешто што ме чини срећним", поручио је српски тенисер.

Каже да је у последње време изгубио појам о времену на турнирима, није био свестан да тако дуго није победио на највећим турнирима.

"Да будем искрен, мало сам и изгубио осећај времена, које године сам играо добро, а које лоше. У последњих пет година осећам да сам играо тенис, али нисам се такмичио на највишем нивоу. Било је више у стилу да ли се враћам игри или покушавам да се опоравим после операције. Победити меч, на једном од мојих омиљених турнира у пет сетова иако осећам да сам могао да га решим и у три, то је било заиста добро, јер нисам осећао проблеме који су ме мучили током Ролан Гароса. Зато морам бити веома задовољан".

И у мечу са Нишиоком је покушавао да имплементира такозвани "план Б" у игри.

"Проблем је да много пута када осећате да можете да победите, онда покушавате да тражите и план Б. То је било погрешно, сваки пут када сам био близу линије и нападао и доминирао, осећао сам да Нишиока нема много шанси. Онда, из некор разлога сам се повлачио, почео да играм дуге и непотребне релије, тиме сам непотребно сам себи компликовао живот. Осећам да сам већину меча био веома агресиван, посебно после прве серве. Срећан сам што сам добро сервирао. Ишао сам на мрежу често, али је то незгодно било радити против Нишиоке јер сам осећао да је једна од његових најбољих особина брзина, а има и добар пасинг шот. Тако да није било лако изаћи на мрежу, морао сам пажљиво да бирам моменат када ћу то урадити", искрен је Јанко.

Да је специјалиста за мечеве у пет сетова, то се знало и раније.

"Некад ми је жао самог себе, таква ми је ваљда карма, баш за све морам да се помучим. Живот је такав, али некада би волео да буде макар мало лакше, ако може. Драго ми је што сада овде седим и што ме ништа много не боли. Боли ме и кук и лакат и бутина, али то све боли и Новака и Филипа и Дуција. Ништа онако значајно, што ми даје самопоуздање за наставак сезоне. Да ако успем да после овог Вимблдона мало одморим, да поново кренем да се спремам пошто сам се задњих месец или месец и по дана посветио Академији и њеној експанзији. Осећам да за моје стандарде нисам ни приближно спреман колико би требало да будем, али после овог ћу се доста посветити физичкој спреми, желим да пробам да будем у топ форми за ту америчку турнеју", додао је Типсаревић.

На реду је меч са Кевином Андерсоном. Прошлогодишњи финалиста, свима је јасно колико добро игра на трави.

"Мислим да могу против њега, причао сам са Новаком, одмах после меча. Он каже, ’јако је битно да си ту’. Неће бити дугих релија, и да хоћеш да их играш, он је тај који неће јер има сервис 500 на сат, тако да највећа ставка ће бити концентрација. Додатно самопоуздање ми је сигурно што сам добро сервирао пет сетова. Физичка спрема у мечу са Андерсоном неће одлучити победника. Победио сам га два пута, али пре сто година, тако да је он значајно напредовао, а бенефит је и што је он био дуго повређен", закључио је Типсаревић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар