Janko: Takva mi je karma!

Stalno moram da se pomučim za nešto! Za Janka Tipsarevića pobeda na startu Vimbldona bila je od ogromnog značaja.

Tenis 02.07.2019 | 14:01
Janko: Takva mi je karma!
Ne samo zbog toga što je reč o prvom trijumfu na Grend slemu još od 2017. godine, već pre svega zbog samopopuzdanja.

Japanca Jošihita Nišioku pobedio je u pet setova, posle nepuna četiri sata igre i velike borbe.

"Veoma sam srećan što sam pobedio. Mislim da sam mogao i lakše da pobedim, da sam dobro kontrolisao meč i onda se dogodilo kao da su mi drugi i četvrti set iskliznuli iz ruku Bio sam siguran na servisu, ali nisam iskoristio sve šanse koje sam imao na njegov servis i onda sam glupo izgubio taj-brejk i dozvoliio jedan ‘idiotski’ brejk u četvrtom setu. Ipak, bez obzira na sve, posle svih problema sa zdravljem, pobediti u pet setova na travi je nešto što me čini srećnim", poručio je srpski teniser.

Kaže da je u poslednje vreme izgubio pojam o vremenu na turnirima, nije bio svestan da tako dugo nije pobedio na najvećim turnirima.

"Da budem iskren, malo sam i izgubio osećaj vremena, koje godine sam igrao dobro, a koje loše. U poslednjih pet godina osećam da sam igrao tenis, ali nisam se takmičio na najvišem nivou. Bilo je više u stilu da li se vraćam igri ili pokušavam da se oporavim posle operacije. Pobediti meč, na jednom od mojih omiljenih turnira u pet setova iako osećam da sam mogao da ga rešim i u tri, to je bilo zaista dobro, jer nisam osećao probleme koji su me mučili tokom Rolan Garosa. Zato moram biti veoma zadovoljan".

I u meču sa Nišiokom je pokušavao da implementira takozvani "plan B" u igri.

"Problem je da mnogo puta kada osećate da možete da pobedite, onda pokušavate da tražite i plan B. To je bilo pogrešno, svaki put kada sam bio blizu linije i napadao i dominirao, osećao sam da Nišioka nema mnogo šansi. Onda, iz nekor razloga sam se povlačio, počeo da igram duge i nepotrebne relije, time sam nepotrebno sam sebi komplikovao život. Osećam da sam većinu meča bio veoma agresivan, posebno posle prve serve. Srećan sam što sam dobro servirao. Išao sam na mrežu često, ali je to nezgodno bilo raditi protiv Nišioke jer sam osećao da je jedna od njegovih najboljih osobina brzina, a ima i dobar pasing šot. Tako da nije bilo lako izaći na mrežu, morao sam pažljivo da biram momenat kada ću to uraditi", iskren je Janko.

Da je specijalista za mečeve u pet setova, to se znalo i ranije.

"Nekad mi je žao samog sebe, takva mi je valjda karma, baš za sve moram da se pomučim. Život je takav, ali nekada bi voleo da bude makar malo lakše, ako može. Drago mi je što sada ovde sedim i što me ništa mnogo ne boli. Boli me i kuk i lakat i butina, ali to sve boli i Novaka i Filipa i Ducija. Ništa onako značajno, što mi daje samopouzdanje za nastavak sezone. Da ako uspem da posle ovog Vimbldona malo odmorim, da ponovo krenem da se spremam pošto sam se zadnjih mesec ili mesec i po dana posvetio Akademiji i njenoj ekspanziji. Osećam da za moje standarde nisam ni približno spreman koliko bi trebalo da budem, ali posle ovog ću se dosta posvetiti fizičkoj spremi, želim da probam da budem u top formi za tu američku turneju", dodao je Tipsarević.

Na redu je meč sa Kevinom Andersonom. Prošlogodišnji finalista, svima je jasno koliko dobro igra na travi.

"Mislim da mogu protiv njega, pričao sam sa Novakom, odmah posle meča. On kaže, ’jako je bitno da si tu’. Neće biti dugih relija, i da hoćeš da ih igraš, on je taj koji neće jer ima servis 500 na sat, tako da najveća stavka će biti koncentracija. Dodatno samopouzdanje mi je sigurno što sam dobro servirao pet setova. Fizička sprema u meču sa Andersonom neće odlučiti pobednika. Pobedio sam ga dva puta, ali pre sto godina, tako da je on značajno napredovao, a benefit je i što je on bio dugo povređen", zaključio je Tipsarević.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar