"Све што је моглу да крене по злу на трави, кренуло је!"

Србија је остала без једне представнице у женском синглу на Вимблдону. Александра Крунић је изгубила од 68. на свету, Чехиње Каролине Мухове са 7:5, 6:2.

Тенис 02.07.2019 | 13:23
"Све што је моглу да крене по злу на трави, кренуло је!"
Имала је наша тенисерка какву такву игру у почетном сету, био је доста изједначен тај део игре, али на крају, Чехиња је прошла даље.

"Боља је била на сервису, мислим да је солидно играла. На трави, барем код нас жена је таква да ко први повуче, ко буде агрсивнији, тај има веће шансе. Мислим да је то данас била она, ја се ове године нисам ’прешалтовала’ на траву како је требало, не знам зашто", каже српска тенисерка.

Крунићева није имала много припрема за Вимблдон, тако да и ту треба тражити разлог за неуспех на старту.

"Тениски се осећам добро, што се тога тиче немам шта да кажем. Тактички, на трави нисам одиграла како треба. Имала сам један меч у Хертогенбошу и то је било то што се тиче моје припреме за Вимблдон, јер једноставно, због тог дубла, нисам ушла ни у жреб за Мајорку а била сам прва у ауту за главни. Нисам ушла ни у Истборн, преносили су нас, све што је требало да крене по злу у смислу мог играња сингла на трави, кренуло је. Не могу да кажем ни да сам имала довољно припрема и мечева у синглу да се навикнем на неку игру на трави. То је што је, кратка је сезона на трави, ако успеш у те три недеље, успео си", каже Александра.

Нада се да ће боље одиграти у дубл конкуренцији.

"Још сам у дублу, надам се да ћемо ту одиграти боље. Сада је таква фаза да ми не иде, надам се да ће дубл да извуче ствар јер је добро побеђивати, сад да ли сингл или дубл.. Не могу рећи да није битно, али увек је лепо победити и бити даље у турниру."

Увелико планира наставак сезоне, ускоро ће поново на шљаку.

"Пријавила сам турнир од 125.000 долара у Бастаду, игра се на шљаци, то је друга недела Вимблдона. Пошто сам за сада у квалификацијама УС Опена, то сам пријавила у случају да немам довољно бодова за главни жреб. Зависи како ће испасти све овде у дублу, после следи Букурешт и Палермо, све ћу играти на шљаци", закључила је Крунићева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар