"Sve što je moglu da krene po zlu na travi, krenulo je!"

Srbija je ostala bez jedne predstavnice u ženskom singlu na Vimbldonu. Aleksandra Krunić je izgubila od 68. na svetu, Čehinje Karoline Muhove sa 7:5, 6:2.

Tenis 02.07.2019 | 13:23
"Sve što je moglu da krene po zlu na travi, krenulo je!"
Imala je naša teniserka kakvu takvu igru u početnom setu, bio je dosta izjednačen taj deo igre, ali na kraju, Čehinja je prošla dalje.

"Bolja je bila na servisu, mislim da je solidno igrala. Na travi, barem kod nas žena je takva da ko prvi povuče, ko bude agrsivniji, taj ima veće šanse. Mislim da je to danas bila ona, ja se ove godine nisam ’prešaltovala’ na travu kako je trebalo, ne znam zašto", kaže srpska teniserka.

Krunićeva nije imala mnogo priprema za Vimbldon, tako da i tu treba tražiti razlog za neuspeh na startu.

"Teniski se osećam dobro, što se toga tiče nemam šta da kažem. Taktički, na travi nisam odigrala kako treba. Imala sam jedan meč u Hertogenbošu i to je bilo to što se tiče moje pripreme za Vimbldon, jer jednostavno, zbog tog dubla, nisam ušla ni u žreb za Majorku a bila sam prva u autu za glavni. Nisam ušla ni u Istborn, prenosili su nas, sve što je trebalo da krene po zlu u smislu mog igranja singla na travi, krenulo je. Ne mogu da kažem ni da sam imala dovoljno priprema i mečeva u singlu da se naviknem na neku igru na travi. To je što je, kratka je sezona na travi, ako uspeš u te tri nedelje, uspeo si", kaže Aleksandra.

Nada se da će bolje odigrati u dubl konkurenciji.

"Još sam u dublu, nadam se da ćemo tu odigrati bolje. Sada je takva faza da mi ne ide, nadam se da će dubl da izvuče stvar jer je dobro pobeđivati, sad da li singl ili dubl.. Ne mogu reći da nije bitno, ali uvek je lepo pobediti i biti dalje u turniru."

Uveliko planira nastavak sezone, uskoro će ponovo na šljaku.

"Prijavila sam turnir od 125.000 dolara u Bastadu, igra se na šljaci, to je druga nedela Vimbldona. Pošto sam za sada u kvalifikacijama US Opena, to sam prijavila u slučaju da nemam dovoljno bodova za glavni žreb. Zavisi kako će ispasti sve ovde u dublu, posle sledi Bukurešt i Palermo, sve ću igrati na šljaci", zaključila je Krunićeva.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar