Ђурић: Резолуција позив на мржњу

Предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи распиривањем лажних снова о некаквом присаједињењу општина врањске котлине самопроглашеном Косову позива на ескалацију мржње и неповјерења међу становницима Прешева, Бујановца и Медвеђе, изјавио је данас директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Србија 01.07.2019 | 21:08
Ђурић: Резолуција позив на мржњу
Он је истакао да отварање нових кризних жаришта не може помоћи Тачију у настојању да се избави из суноврата своје политичке карије, нити грађанима на Косову и Метохији, који желе да живе у миру и сигурности. 

"У Прешеву, где су Албанци у већини, Бујановцу у коме више од половине становништва чине неалбански народи и Медвеђи, где има симболичан број Албанаца, Тачијеви сународници живе у миру и нормалним односима са својим комшијама Србима, као грађани Србије. Тако је било, тако је данас и тако ће бити заувек", поручио је Ђурић. 

Према Ђурићевим ријечима, Тачијеве идеје о ширењу такозване велике Албаније на исток дио су мрачних и заувијек поражених шовинистичких пројеката, и нико, а понајмање Албанци на југу централне Србије, не може имати користи од реанимације идеологија мржње. 

"Као држављанин Србије, Тачи би требало да зна да је већинска воља народа Србије свих националности, изражена вековима уназад, да је покрајина у којој је и он рођен саставни део Србије и да су сепаратизам и идеја о великој Албанији ствар прошлости", закључио је Ђурић. 

Предсједник привремених приштинских институција Хашим Тачи поднио је данас парламенту самопроглашеног Косова приједлог резолуције о легитимним захтјевима Албанаца из Прешева, Бујановца и Медвеђе да се ове три општине припоје такозваном Косову. 

У три тачке Тачи предлаже да се усвоји резолуција којом се предвиђа да захтјеви Албанаца из ове три општине буду дио дијалога Београда и Приштине, а представници њихових политичких партија дио тима за дијалог, преносе приштински медији. 

Тачи сматра да њихово питање треба да се постави на сваком међународном форуму на којем учествују представници самопроглашеног Косова, те да приштинске привремене институције, у сарадњи и координацији са институцијама Албаније, треба заједно да усвоје платформу за Албанце у такозваној Прешевској долини. 

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

гергелy

01.07.2019 19:49

Ли кад Додик прица о присједињењу Србији онда нису лазни снови.На Додикове небулозе сви у Србији сутите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

01.07.2019 20:32

Пси лају каравани пролазе. Тако и Додик.

Name

Неће бити

02.07.2019 05:19

Не шуте они на Додикове небулозе. Они аплаудирају Додиковим небулозама. Френетично аплаудирају, само што мрцину не носају по земљи Србији..

Name

ре

02.07.2019 06:39

Овај лик је обични пајац, он је један потрчко владајуће олигархије, улога му је да понавља неке фразе као папагај а за то све ће бити добро плаћен. Господине министре, нисте коментарисали када је Додик неколико пута цртао карте, на такве веома опасне радње нисте се обазирали, напротив, ви сте ти који Додику аплаудирате на његове будалаштине, исто тако сте аплаудирали и Мартићу из РСК па добро знамо како се то завршило. Ви сте један дволичњак, пластични лутак, какав црни министар.

Name

Са ким си - такав си

01.07.2019 21:12

Дјуриц говори о 'позву на мрзњу' Онда је онај његов сарени воз-црква је сигурно био 'позив на љубав'??

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

02.07.2019 04:09

Друзе востани немас ти везе са реалносцу,Ви или незнате или несмете да сватите да је просло време кад сте могли све да уради те а да за то не добијете ни самар! Давних дана сам рекао зло радити а добром се надати неце да мозе.Србији најбољи предлог да се обратои пазња на Босњаке они це тразити у најмању руку аутономију или припајање не Босни него ЦГ једноставно тад це бити други народ у дрзави после Црногораца,Побринут се за Војводину,Власки народ а наравно и Пресево са њима направити добар деал.Остави ти се Босне мозевам се обити о главу као увек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

02.07.2019 04:33

Дјуриц је једна обицна будала нрбитан лик .лутка на концу.Све ове супље прице и лази које оласира народу су само спиновање и купивање времена.Све то сто ти мислис да таци сања је јава јер иза њи стоји Америка и Европа.А иза Србије нико па цак ни Руси .Мозда суринами гвинеја земље које глас за или против увјек мозес купити за ситне паре.Лазуци Србе како је као Косово Србија само је јос један у низу пораза Србије који се опет прикрива разнум Спиновањем .Ти Дзурицу сањас али назалост бице велика албанија засто зато сто су се приклонили тамо гдје ми нисмо и против кога смо се курцили а то ке ЕУ САД и НАТО.Давсмо се одма прикљуцили тим странама а невсједили на фве стилице да би се улизали Русима сигуран сам да би имали и врлику Србију јер се зна ко нс балкану кроји а ко сије.Ми јесмо европа и нас народ оде у ЕУ и запад а ми идаље Русија.Нас и Руса 300 милиона а Медведев одговори дацицу нас у без вас опет 30о милиона.Паметном доста.Него престаните лагати народ и казите истину .косово је изгубљено.А наставумоли овако требалу би се запитати ста му зе бити са Сандзаком а и Војводином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јо

02.07.2019 06:00

Косово давно изгубљено 1999г а русија да је тада увела вето косово то јест србија би сацувала косово Овако Само Народ Вара

Name

зоран кесић

02.07.2019 12:37

Ооооо па гдје си ти тапшач. Нема те одавно иза Вучичевих леђа да са поскоком аплаудираш вољеном предсједнику. Гдје је запело?

ОДГОВОРИТЕ