Đurić: Rezolucija poziv na mržnju

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači raspirivanjem lažnih snova o nekakvom prisajedinjenju opština vranjske kotline samoproglašenom Kosovu poziva na eskalaciju mržnje i nepovjerenja među stanovnicima Preševa, Bujanovca i Medveđe, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Srbija 01.07.2019 | 21:08
Đurić: Rezolucija poziv na mržnju
On je istakao da otvaranje novih kriznih žarišta ne može pomoći Tačiju u nastojanju da se izbavi iz sunovrata svoje političke karije, niti građanima na Kosovu i Metohiji, koji žele da žive u miru i sigurnosti. 

"U Preševu, gde su Albanci u većini, Bujanovcu u kome više od polovine stanovništva čine nealbanski narodi i Medveđi, gde ima simboličan broj Albanaca, Tačijevi sunarodnici žive u miru i normalnim odnosima sa svojim komšijama Srbima, kao građani Srbije. Tako je bilo, tako je danas i tako će biti zauvek", poručio je Đurić. 

Prema Đurićevim riječima, Tačijeve ideje o širenju takozvane velike Albanije na istok dio su mračnih i zauvijek poraženih šovinističkih projekata, i niko, a ponajmanje Albanci na jugu centralne Srbije, ne može imati koristi od reanimacije ideologija mržnje. 

"Kao državljanin Srbije, Tači bi trebalo da zna da je većinska volja naroda Srbije svih nacionalnosti, izražena vekovima unazad, da je pokrajina u kojoj je i on rođen sastavni deo Srbije i da su separatizam i ideja o velikoj Albaniji stvar prošlosti", zaključio je Đurić. 

Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači podnio je danas parlamentu samoproglašenog Kosova prijedlog rezolucije o legitimnim zahtjevima Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe da se ove tri opštine pripoje takozvanom Kosovu. 

U tri tačke Tači predlaže da se usvoji rezolucija kojom se predviđa da zahtjevi Albanaca iz ove tri opštine budu dio dijaloga Beograda i Prištine, a predstavnici njihovih političkih partija dio tima za dijalog, prenose prištinski mediji. 

Tači smatra da njihovo pitanje treba da se postavi na svakom međunarodnom forumu na kojem učestvuju predstavnici samoproglašenog Kosova, te da prištinske privremene institucije, u saradnji i koordinaciji sa institucijama Albanije, treba zajedno da usvoje platformu za Albance u takozvanoj Preševskoj dolini. 

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

gergely

01.07.2019 19:49

Li kad Dodik prica o prisjedinjenju Srbiji onda nisu lazni snovi.Na Dodikove nebuloze svi u Srbiji sutite.

ODGOVORITE
Name

blbl

01.07.2019 20:32

Psi laju karavani prolaze. Tako i Dodik.

Name

Neće biti

02.07.2019 05:19

Ne šute oni na Dodikove nebuloze. Oni aplaudiraju Dodikovim nebulozama. Frenetično aplaudiraju, samo što mrcinu ne nosaju po zemlji Srbiji..

Name

re

02.07.2019 06:39

Ovaj lik je obični pajac, on je jedan potrčko vladajuće oligarhije, uloga mu je da ponavlja neke fraze kao papagaj a za to sve će biti dobro plaćen. Gospodine ministre, niste komentarisali kada je Dodik nekoliko puta crtao karte, na takve veoma opasne radnje niste se obazirali, naprotiv, vi ste ti koji Dodiku aplaudirate na njegove budalaštine, isto tako ste aplaudirali i Martiću iz RSK pa dobro znamo kako se to završilo. Vi ste jedan dvoličnjak, plastični lutak, kakav crni ministar.

Name

Sa kim si - takav si

01.07.2019 21:12

Djuric govori o 'pozvu na mrznju' Onda je onaj njegov sareni voz-crkva je sigurno bio 'poziv na ljubav'??

ODGOVORITE
Name

dzoo

02.07.2019 04:09

Druze vostani nemas ti veze sa realnoscu,Vi ili neznate ili nesmete da svatite da je proslo vreme kad ste mogli sve da uradi te a da za to ne dobijete ni samar! Davnih dana sam rekao zlo raditi a dobrom se nadati nece da moze.Srbiji najbolji predlog da se obratoi paznja na Bosnjake oni ce traziti u najmanju ruku autonomiju ili pripajanje ne Bosni nego CG jednostavno tad ce biti drugi narod u drzavi posle Crnogoraca,Pobrinut se za Vojvodinu,Vlaski narod a naravno i Presevo sa njima napraviti dobar deal.Ostavi ti se Bosne mozevam se obiti o glavu kao uvek.

ODGOVORITE
Name

Q

02.07.2019 04:33

Djuric je jedna obicna budala nrbitan lik .lutka na koncu.Sve ove suplje price i lazi koje olasira narodu su samo spinovanje i kupivanje vremena.Sve to sto ti mislis da taci sanja je java jer iza nji stoji Amerika i Evropa.A iza Srbije niko pa cak ni Rusi .Mozda surinami gvineja zemlje koje glas za ili protiv uvjek mozes kupiti za sitne pare.Lazuci Srbe kako je kao Kosovo Srbija samo je jos jedan u nizu poraza Srbije koji se opet prikriva raznum Spinovanjem .Ti Dzuricu sanjas ali nazalost bice velika albanija zasto zato sto su se priklonili tamo gdje mi nismo i protiv koga smo se kurcili a to ke EU SAD i NATO.Davsmo se odma prikljucili tim stranama a nevsjedili na fve stilice da bi se ulizali Rusima siguran sam da bi imali i vrliku Srbiju jer se zna ko ns balkanu kroji a ko sije.Mi jesmo evropa i nas narod ode u EU i zapad a mi idalje Rusija.Nas i Rusa 300 miliona a Medvedev odgovori dacicu nas u bez vas opet 30o miliona.Pametnom dosta.Nego prestanite lagati narod i kazite istinu .kosovo je izgubljeno.A nastavumoli ovako trebalu bi se zapitati sta mu ze biti sa Sandzakom a i Vojvodinom.

ODGOVORITE
Name

jo

02.07.2019 06:00

Kosovo davno izgubljeno 1999g a rusija da je tada uvela veto kosovo to jest srbija bi sacuvala kosovo Ovako Samo Narod Vara

Name

zoran kesić

02.07.2019 12:37

Ooooo pa gdje si ti tapšač. Nema te odavno iza Vučičevih leđa da sa poskokom aplaudiraš voljenom predsjedniku. Gdje je zapelo?

ODGOVORITE