WБ: Испали Лајовић и Џумхур, али и Осака, Зверев, Циципас...

Крај за Лајовића, Хуркач у другом колу Вимблдона.  Српски тенисер Душан Лајовић поражен је од Хуберта Хуркача са 3:1 у сетовима у првом колу Вимблдона.  Шок на Вимблдону – један од фаворита испао у првом колу.  Немачки тенисер Саша Зверев поражен је од чешког тенисера Јиржија Веселог са 3-1 у сетовима у првом колу Вимблдона.  Прво изненађење – испала Осака! Првог дана Вимблдона добили смо и прво изненађење, елиминисана је друга носитељка Наоми Осака.

Тенис 01.07.2019 | 19:36
WБ: Испали Лајовић и Џумхур, али и Осака, Зверев, Циципас...
У првом сету је Хуберт Хуркач био веома добар и експресно дошао до предности од 2:0 после брејка у другом гему. Успео је одмах да га потврди на свом сервису и видело се да има доста самопоуздања.

Лајовић је тек у четвртом гему успео да се "упише", смањивши на 3:1, али се то јако брзо претворило у 5:2 за Хуркача. Поново Лајовић приказује добру игру, осваја гем без изгубленог поена и говори да се неће тако лако предати.

Сервирао је Хуркач за тријумф у првом сету, тај гем је био врло дуг и напет. Лајовић је имао брејк лопту која би га оставила у игри за освајање првог сета, али је није искористио, па је Пољак направио две сет лопте и другу успео да искористи.

Други сет је био много другачији од првог. Иако је био доста напет и неизветан, брејкове нисмо виђали, али то не значи да брејк лопти није било. Често је Лајовић био тај који је морао да их спашава и на његову срећу успевао да одржи минималну предност.

Када је повео са 5:4, знао је Лајовић да има шансу да додатно угрози Хуберта Хуркача. Успео је да направи брејк и да себи припише други сет, па је на семафору писало 1:1.

Први гем у трећем сету је припао Душану Лајовићу. Он је такође био напет и неизвестан и натерао је Лајовића да спашава Хуркачеву брејк лопту. Наредна два гема су брзо била готова, а Лајовић је успео да одржи минималну предност.

Тако је било све до седмог гема, када је Хуркач успео да направи брејк и да поведе са 4:3 и ту предност касније да одржи, па је трећи сет уписао себи и повео са 2-1.

Што се тиче четвртог сета, Душан Лајовић и Хуберт Хурчак водили су жестоку битку. У другом гему је Душан Лајовић пропустио чак шест брејк лопти и та пропуштена прилика га је ускоро скупо коштала.

Хуркач је у деветом гему створио две брејк лопте, другу искористио и створио предност од 5:4, па је потом на свом сервису успео да крунише одличну партију победом и да се пласира у друго коло Вимблдона, где ће играти против аргентинског тенисера Леонарда Мајера.

Шок на Вимблдону – један од фаворита испао у првом колу. Немачки тенисер Саша Зверев поражен је од чешког тенисера Јиржија Веселог са 3-1 у сетовима у првом колу Вимблдона. Изненађење на Новаковој стази: Испао шести носилац! Овоме се мало ко надао у првој рунди...

Саша Зверев је био јако добар у првом сету који је добио са 6:4 и то брејком у испоставиће се, последњем гему тог сета.

Ко би рекао да ће ово бити једини сет који је Зверев освојио на Вимблдону, пошто се ипак ради о једном од фаворита за освајање Вимблдона и човеку који је био шести носилац.

Зверев се налазио у делу жреба у коме је и српски тенисер Новак Ђоковић, а њихов дуел био је пројектован за полуфинале овог Гренд Слема. Ипак Јиржи Весели се нашао као прва Зверевова препрека коју није могао да прескочи.

Откако је изгубио тај први сет, Весели је везао три одилчна сета и са 6:3, 6:2 и 7:5 успео да се пласира у друго коло Вимблдона и направи највеће изненађење на турниру.

Ако се по јутру дан познаје, биће ово луд Вимблдон! Већ првог дана су елиминисана два фаворита из сенке и двојица играча којима се предвиђа да ће једног дана бити најбољи тенисери света – Зверев и Циципас.

Немачки тенисер Александар Зверев је елиминисан у првом колу од квалификанта Јиржија Веселог 4:6, 6:2, 2:6, 5:7 за нешто више од два сата игре.

Чешки аутсајдер је 124. тенисер света и дошао је до главног жреба кроз квалификације. Нико му није давао озбиљне шансе против шестог носиоца, али је показао да му је игра на трави јача страна. Весели је до сада највеће Гренд слем успехе бележио баш на Вимблдону где је два пута долазио до четвртог кола. Додуше, и Звереву су Гренд слем тунири највећа бољка јер до сада ниједном није успевао да догура даље од четвртфинала.

Весели је Зверева брејкнуо у десетом гему првог сета и повео. Зверев је изједначио у другом сету, али је сјајни Чех узвратио истом мером у трећем и два пута брејкнуо фаворизованог ривала. Коначан ударац му је задао брејком на меч лопти у 12. гему четвртог сета.

Ништа боље се није провео ни седми носилац Циципас. Грк је налетео на нагазну мину звану Томас Фабијано. Искусни Италијан који тренутно заузима 89. место на светској ранг листи је славио после пет сетова велике борбе 6:4, 3:6, 6:4, 6:7 (8:10) и 6:3.

У деветом гему је Италијан направио кључни брејк за вођство у сетовима. Циципас је релативно лако освојио други сет, да би Фабијано опет повео у сетовима брејком на сет лопти. Најжешћа борба је виђена у тајбрејку четвртог сета. Циципас је водио 5:2, па стао. Чак две сет лопте је пропустио Фабијано, да би Грк нанизао три поена за освајање сета.

Када је изгледало да је психолошка предност на страни Циципаса, Грк је направио велики кикс. Пропустио је три брејк лопте у другом гему и то га је скупо коштало. Фабијано је потом нанизао четири гема и направио сензацију.

Да подсетимо, Зверев и Циципас су били у Ђоковићевој половини жреба. Пројектовано је било да се Новак са Грком састане у шесанестини финала, а са немачким тенисером у полуфиналу. Сада су обојица склоњена са тог пута...

Џумхур имао Куеваса па СТАО! Најбољем бх. тенисеру недостајао је сет за пласман у друго коло, али је Уругвајац стигао до преокрета послије више од три сата игре.

Дамир Џумхур елиминисан је у првом колу Вимблдона пошто је поражен од Уругвајца Пабла Куеваса резултатом 3:2 (4:6, 7:6, 2;6, 6:4, 6:2).

Бх. тенисер  направио је једини брејк у првом сету и то му је било довољно  за 6:4, а послије чак четири брејка у другом се играо тај-брејк у којем је Џумхур водио 8:7, али је Куевас са три везана поена стигао до 10:8 и изједначио на 1:1 у сетовима.

Џумхур је одлично одиграо трећи сет који је завршио у своју корист резултатом 6:2 и само га је један сет дијелио од пласмана у друго коло.

Умјесто тога услиједио је лош старт четвртог сета и два изгубљена гема на свој сервис, па је Куевас повео 4:0, да би сет завршио 6:4.

Одлучујући, пети сет почео је идентично као претходни и поново је Џумхура коштао лош сервис. Куевас је још једном повео 4:0 и овог пута са још убједљивијих 6:2 стигао до 3:2 у сетовима и побједе послије три сата и 11 минута игре.

Куевас је тако повисио на 2:0 у међусобним дуелима са Џумхуром, којег је побиједио и на УС опену 2017. године.

Прво изненађење – испала Осака! Првог дана Вимблдона добили смо и прво изненађење, елиминисана је друга носитељка Наоми Осака.

Боља од Јапанке била је Казахстанка Јулија Путинцева у два сета са 7:6 (4), 6:2.

Путинцева, 37 места слабије рангирана тенисерка, у другом колу ће играти са Викторијом Голубић из Швајцарске.

Казахстанка има 24 године, а најбољи резултат у каријери на Вимблдону јој је управо друго коло.

С друге стране, двострука Гренд слем шампионка Осака је у претходне две играла трећу рунду, а почетком године је била прва тенисерка света.

Шокантан први дан на Вимблдону. У мушком жребу испали су Александар Зверев и Стефанос Цицпас, у женском је страдала Наоми Осака, други носилац на травнатом гренд слему. Јулија Путинцева (24) је избацила једну од омиљених тенисерки новог таласа победом од 7:6 (4), 6:2 и Осаку довела на ивицу суза,

Буквално! Осака на конференцији за новинаре није могла да издржи, па је на новинарско питање о томе да ли ју је слава после освајања Ју-Ес Опена и Отвореног првенства Аустралије пребрзо стигла, 21-годишња Јапанка одговорила само са...

“Могу ли да идем? Осећам да ћу да заплачем“.

Вероватно и јесте. Између четири зида.

Две узастопне титуле у Њујорку и Мелбурну, па отрежњење на Ролан Гаросу на коме је испала у трећем колу... Ово ипак нико није очекивао. Што наравно не одузима ништа на победи Путинцеве.

Победе Халеп, Плишкове и Контавеит... Румунска тенисерка Симона Халеп пласирала се у друго коло Вимблдона у Лондону.

Она је победила 36. тенисерку света Белорускињу Александру Саснович после два сета, 6:4, 7:5.

Седма тенисерка света победила је после сат и 38 минута. Она је четири пута одузела сервис противници, која је направила два брејка.

Халеп ће у другом колу играти против сународнице Михаеле Бузарнеску.

У друго коло пласирала се и Чехиња Каролина Плишкова, победом против Кинескиње Лин Џу од 6:2, 7:6.

Трећи носилац на трећем гренд слем турниру у сезони ће играти против Монике Пуиг из Порторика, која је победила Словакињу Ану Каролину Шмидлову са 5:7, 6:4, 7:5.

Хрватска тенисерка Петра Мартић победила је у првом колу Американку Џенифер Брејди са 3:6, 6:3, 6:4.

Она ће играти против боље из дуела Рускиње Анастасије Потапове и Швајцаркиње Џил Тајхман.

Естонка Анет Контавеит пласирала се у друго коло победом против Американке Шелби Роџерс после три сета, 6:0, 3:6, 6:4.

Она ће играти против домаће тенисерке Хедер Вотсон, која је била боља од Американке Кети Мекнели са 7:6, 6:2.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар