WB: Ispali Lajović i Džumhur, ali i Osaka, Zverev, Cicipas...

Kraj za Lajovića, Hurkač u drugom kolu Vimbldona.  Srpski teniser Dušan Lajović poražen je od Huberta Hurkača sa 3:1 u setovima u prvom kolu Vimbldona.  Šok na Vimbldonu – jedan od favorita ispao u prvom kolu.  Nemački teniser Saša Zverev poražen je od češkog tenisera Jiržija Veselog sa 3-1 u setovima u prvom kolu Vimbldona.  Prvo iznenađenje – ispala Osaka! Prvog dana Vimbldona dobili smo i prvo iznenađenje, eliminisana je druga nositeljka Naomi Osaka.

Tenis 01.07.2019 | 19:36
WB: Ispali Lajović i Džumhur, ali i Osaka, Zverev, Cicipas...
U prvom setu je Hubert Hurkač bio veoma dobar i ekspresno došao do prednosti od 2:0 posle brejka u drugom gemu. Uspeo je odmah da ga potvrdi na svom servisu i videlo se da ima dosta samopouzdanja.

Lajović je tek u četvrtom gemu uspeo da se "upiše", smanjivši na 3:1, ali se to jako brzo pretvorilo u 5:2 za Hurkača. Ponovo Lajović prikazuje dobru igru, osvaja gem bez izgublenog poena i govori da se neće tako lako predati.

Servirao je Hurkač za trijumf u prvom setu, taj gem je bio vrlo dug i napet. Lajović je imao brejk loptu koja bi ga ostavila u igri za osvajanje prvog seta, ali je nije iskoristio, pa je Poljak napravio dve set lopte i drugu uspeo da iskoristi.

Drugi set je bio mnogo drugačiji od prvog. Iako je bio dosta napet i neizvetan, brejkove nismo viđali, ali to ne znači da brejk lopti nije bilo. Često je Lajović bio taj koji je morao da ih spašava i na njegovu sreću uspevao da održi minimalnu prednost.

Kada je poveo sa 5:4, znao je Lajović da ima šansu da dodatno ugrozi Huberta Hurkača. Uspeo je da napravi brejk i da sebi pripiše drugi set, pa je na semaforu pisalo 1:1.

Prvi gem u trećem setu je pripao Dušanu Lajoviću. On je takođe bio napet i neizvestan i naterao je Lajovića da spašava Hurkačevu brejk loptu. Naredna dva gema su brzo bila gotova, a Lajović je uspeo da održi minimalnu prednost.

Tako je bilo sve do sedmog gema, kada je Hurkač uspeo da napravi brejk i da povede sa 4:3 i tu prednost kasnije da održi, pa je treći set upisao sebi i poveo sa 2-1.

Što se tiče četvrtog seta, Dušan Lajović i Hubert Hurčak vodili su žestoku bitku. U drugom gemu je Dušan Lajović propustio čak šest brejk lopti i ta propuštena prilika ga je uskoro skupo koštala.

Hurkač je u devetom gemu stvorio dve brejk lopte, drugu iskoristio i stvorio prednost od 5:4, pa je potom na svom servisu uspeo da kruniše odličnu partiju pobedom i da se plasira u drugo kolo Vimbldona, gde će igrati protiv argentinskog tenisera Leonarda Majera.

Šok na Vimbldonu – jedan od favorita ispao u prvom kolu. Nemački teniser Saša Zverev poražen je od češkog tenisera Jiržija Veselog sa 3-1 u setovima u prvom kolu Vimbldona. Iznenađenje na Novakovoj stazi: Ispao šesti nosilac! Ovome se malo ko nadao u prvoj rundi...

Saša Zverev je bio jako dobar u prvom setu koji je dobio sa 6:4 i to brejkom u ispostaviće se, poslednjem gemu tog seta.

Ko bi rekao da će ovo biti jedini set koji je Zverev osvojio na Vimbldonu, pošto se ipak radi o jednom od favorita za osvajanje Vimbldona i čoveku koji je bio šesti nosilac.

Zverev se nalazio u delu žreba u kome je i srpski teniser Novak Đoković, a njihov duel bio je projektovan za polufinale ovog Grend Slema. Ipak Jirži Veseli se našao kao prva Zverevova prepreka koju nije mogao da preskoči.

Otkako je izgubio taj prvi set, Veseli je vezao tri odilčna seta i sa 6:3, 6:2 i 7:5 uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona i napravi najveće iznenađenje na turniru.

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo lud Vimbldon! Već prvog dana su eliminisana dva favorita iz senke i dvojica igrača kojima se predviđa da će jednog dana biti najbolji teniseri sveta – Zverev i Cicipas.

Nemački teniser Aleksandar Zverev je eliminisan u prvom kolu od kvalifikanta Jiržija Veselog 4:6, 6:2, 2:6, 5:7 za nešto više od dva sata igre.

Češki autsajder je 124. teniser sveta i došao je do glavnog žreba kroz kvalifikacije. Niko mu nije davao ozbiljne šanse protiv šestog nosioca, ali je pokazao da mu je igra na travi jača strana. Veseli je do sada najveće Grend slem uspehe beležio baš na Vimbldonu gde je dva puta dolazio do četvrtog kola. Doduše, i Zverevu su Grend slem tuniri najveća boljka jer do sada nijednom nije uspevao da dogura dalje od četvrtfinala.

Veseli je Zvereva brejknuo u desetom gemu prvog seta i poveo. Zverev je izjednačio u drugom setu, ali je sjajni Čeh uzvratio istom merom u trećem i dva puta brejknuo favorizovanog rivala. Konačan udarac mu je zadao brejkom na meč lopti u 12. gemu četvrtog seta.

Ništa bolje se nije proveo ni sedmi nosilac Cicipas. Grk je naleteo na nagaznu minu zvanu Tomas Fabijano. Iskusni Italijan koji trenutno zauzima 89. mesto na svetskoj rang listi je slavio posle pet setova velike borbe 6:4, 3:6, 6:4, 6:7 (8:10) i 6:3.

U devetom gemu je Italijan napravio ključni brejk za vođstvo u setovima. Cicipas je relativno lako osvojio drugi set, da bi Fabijano opet poveo u setovima brejkom na set lopti. Najžešća borba je viđena u tajbrejku četvrtog seta. Cicipas je vodio 5:2, pa stao. Čak dve set lopte je propustio Fabijano, da bi Grk nanizao tri poena za osvajanje seta.

Kada je izgledalo da je psihološka prednost na strani Cicipasa, Grk je napravio veliki kiks. Propustio je tri brejk lopte u drugom gemu i to ga je skupo koštalo. Fabijano je potom nanizao četiri gema i napravio senzaciju.

Da podsetimo, Zverev i Cicipas su bili u Đokovićevoj polovini žreba. Projektovano je bilo da se Novak sa Grkom sastane u šesanestini finala, a sa nemačkim teniserom u polufinalu. Sada su obojica sklonjena sa tog puta...

Džumhur imao Kuevasa pa STAO! Najboljem bh. teniseru nedostajao je set za plasman u drugo kolo, ali je Urugvajac stigao do preokreta poslije više od tri sata igre.

Damir Džumhur eliminisan je u prvom kolu Vimbldona pošto je poražen od Urugvajca Pabla Kuevasa rezultatom 3:2 (4:6, 7:6, 2;6, 6:4, 6:2).

Bh. teniser  napravio je jedini brejk u prvom setu i to mu je bilo dovoljno  za 6:4, a poslije čak četiri brejka u drugom se igrao taj-brejk u kojem je Džumhur vodio 8:7, ali je Kuevas sa tri vezana poena stigao do 10:8 i izjednačio na 1:1 u setovima.

Džumhur je odlično odigrao treći set koji je završio u svoju korist rezultatom 6:2 i samo ga je jedan set dijelio od plasmana u drugo kolo.

Umjesto toga uslijedio je loš start četvrtog seta i dva izgubljena gema na svoj servis, pa je Kuevas poveo 4:0, da bi set završio 6:4.

Odlučujući, peti set počeo je identično kao prethodni i ponovo je Džumhura koštao loš servis. Kuevas je još jednom poveo 4:0 i ovog puta sa još ubjedljivijih 6:2 stigao do 3:2 u setovima i pobjede poslije tri sata i 11 minuta igre.

Kuevas je tako povisio na 2:0 u međusobnim duelima sa Džumhurom, kojeg je pobijedio i na US openu 2017. godine.

Prvo iznenađenje – ispala Osaka! Prvog dana Vimbldona dobili smo i prvo iznenađenje, eliminisana je druga nositeljka Naomi Osaka.

Bolja od Japanke bila je Kazahstanka Julija Putinceva u dva seta sa 7:6 (4), 6:2.

Putinceva, 37 mesta slabije rangirana teniserka, u drugom kolu će igrati sa Viktorijom Golubić iz Švajcarske.

Kazahstanka ima 24 godine, a najbolji rezultat u karijeri na Vimbldonu joj je upravo drugo kolo.

S druge strane, dvostruka Grend slem šampionka Osaka je u prethodne dve igrala treću rundu, a početkom godine je bila prva teniserka sveta.

Šokantan prvi dan na Vimbldonu. U muškom žrebu ispali su Aleksandar Zverev i Stefanos Cicpas, u ženskom je stradala Naomi Osaka, drugi nosilac na travnatom grend slemu. Julija Putinceva (24) je izbacila jednu od omiljenih teniserki novog talasa pobedom od 7:6 (4), 6:2 i Osaku dovela na ivicu suza,

Bukvalno! Osaka na konferenciji za novinare nije mogla da izdrži, pa je na novinarsko pitanje o tome da li ju je slava posle osvajanja Ju-Es Opena i Otvorenog prvenstva Australije prebrzo stigla, 21-godišnja Japanka odgovorila samo sa...

“Mogu li da idem? Osećam da ću da zaplačem“.

Verovatno i jeste. Između četiri zida.

Dve uzastopne titule u Njujorku i Melburnu, pa otrežnjenje na Rolan Garosu na kome je ispala u trećem kolu... Ovo ipak niko nije očekivao. Što naravno ne oduzima ništa na pobedi Putinceve.

Pobede Halep, Pliškove i Kontaveit... Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u drugo kolo Vimbldona u Londonu.

Ona je pobedila 36. teniserku sveta Beloruskinju Aleksandru Sasnovič posle dva seta, 6:4, 7:5.

Sedma teniserka sveta pobedila je posle sat i 38 minuta. Ona je četiri puta oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka.

Halep će u drugom kolu igrati protiv sunarodnice Mihaele Buzarnesku.

U drugo kolo plasirala se i Čehinja Karolina Pliškova, pobedom protiv Kineskinje Lin Džu od 6:2, 7:6.

Treći nosilac na trećem grend slem turniru u sezoni će igrati protiv Monike Puig iz Portorika, koja je pobedila Slovakinju Anu Karolinu Šmidlovu sa 5:7, 6:4, 7:5.

Hrvatska teniserka Petra Martić pobedila je u prvom kolu Amerikanku Dženifer Brejdi sa 3:6, 6:3, 6:4.

Ona će igrati protiv bolje iz duela Ruskinje Anastasije Potapove i Švajcarkinje Džil Tajhman.

Estonka Anet Kontaveit plasirala se u drugo kolo pobedom protiv Amerikanke Šelbi Rodžers posle tri seta, 6:0, 3:6, 6:4.

Ona će igrati protiv domaće teniserke Heder Votson, koja je bila bolja od Amerikanke Keti Mekneli sa 7:6, 6:2.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar