WБ: Ноле лакше, Јанко у пет сетова до 2. кола!

Типсаревић после СЕДАМ година у другом колу Вимблдона! Јанко се вратио у Лондон и победио. Наредни противник биће му прошлосезонски финалиста! Српски ас славио са 3:2 против Јапанца Нишиоке и забележио победу на Вимблдону први пут након 2012. године! Ђоковић убедљив на старту Вимблдона - Колшрајбер у три сета! Нек се спреми Денис Кудла.  Ноле му давао "форе", а онда га прегазио! Српски ас силовито кренуо у одбрану трофеја на чувеном Вимблдону. Борис Бекер: "Без дилеме најбољи ритернер свих времена у овом спорту".

Тенис 01.07.2019 | 16:32
WБ: Ноле лакше, Јанко у пет сетова до 2. кола!
У мушкој конкуренцији је почело одлично!

Јанко Типсаревић вратио се на Вимблдон са заштићеним рејтингом и пласирао се у друго коло, први пут од 2012. године!

Искусни српски тенисер славио је у маратонском дуелу против ривала из Јапана, 67. играча на свету. На терену су провели три сата и 52 минута!

Типсаревић - Нишиока 3:2 (6:4, 6:7, 6:2, 5:7, 6:2)

Наредни противник Београђанина биће прошлосезонски финалиста, Јужноафриканац Кевин Андерсон, тренутно ОСМИ тенисер света.

Њих двојица одиграли су два међусобна дуела, али последњи још 2013. Први пут срели су се 2010. и Андерсон је победио у Атланти, а три године касније Јанко је славио у Мајамију.

Један од наших најискуснијих и најуспешнијих тенисера, Јанко Типсаревић тешко извојеваном победом је започео такмичење на овогодишњем издању Вимблдона. Београђанин је са 3:2 за сат и минута игре су "Ол Ингланд клубу" славио над Јошихитом Нишиоком резултатом 6:4, 6:7 (2), 6:2, 5:7, 6:2.

Није наш ас одиграо најбоље што зна, мучио га је омалени, тек 170 центиметара високи и традиционално упорни јапански противник скоро цео меч. Ретко када је осим у трећем сету Типса био доминантан. Јанкоје нешто слабију игру у пољу надокнађивао добрим сервисима, те је до краја меча избројао 17 асова, за разлику од Нишиоке који је само четири пута посало неодбрањив сервис.

Ту је и проценат искоришћености брејк-лопти који је био очајан код Јапанца, то јест само три од 17, односно 18 одсто, а више него дупло бољи код нашег тенисера – шест од 13, односно 46 одсто. Како било, Јанко је победио и пласирао се у другу рунду што му није пошло за руком још од 2012. У међувремену је четири пута губио већ на првом кораку, док је прошле године, као и 2014. прескочио учешће.

Наредни противник нашем некадашњем Дејвис куп репрезентативцу и бившем осмом рекету света је прошлогодишњи финалиста, Кевин Андерсон који је сушта супротност Нишиоки. У питању је наравно врхунски ас, убица из сервиса са својих 203 центиметара, који ће бити велики фаворит на мечу који ће бити одржан за два дана. Јужноафрички колос је у првој рунди са 6:3, 6:4 и 6:2 лагано савладао незгодног Француса Пјера Иг-Ербера уз 16 асова и само једну дуплу сервис грешку.

Ђоковић убедљив на старту Вимблдона - Колшрајбер у три сета! Нек се спреми Денис Кудла.

Почело је! Као што традиција дужа од века налаже, актулени шампион Вимблдона у мушкој конкуренцији отворио је у свечано белој комбинацији, пред тамошњом елитом, легендарни Централни терен на Олд ингланд клубу. То је наравно, Новак Ђоковић који је, очекивано, без већих проблема кренуо у одбрану позлаћеног трофеја којег је пре годину дана пригрлио четврти пут у каријери савладавши у првом колу Филипа Колшрајбера са 3:0, по сетовима 6:3, 7:5, 6:3.

Лоше је кренула Нолетова одбрана трона у Лондону, али само за кратко. Пошто је првом гему доживео брејк, одмах је узвратио истом мером и вратио стање ствари на "фабричко подешавање". Даље је све, у суштини била рутина пошто је, чинило се, могао у сваком тренутку да одузме сервис гем противнику, Разлог за то је, барем на почетку, био слабији сервис Немца, што га је скупо коштало против најбољег ретернера на свету.

Други сет је малтене исто почео као први, с брејком Колшрајбера и експресним узвратним ударцем Београђанина.  Уз много лепих поена играло се без брејка све до 11 гема када је, у правом тренутку Ноле поново одиграо рутински и повео са 2:0.

Колшрајбер наравно не би био Колшрајбер и Немац када би се лако предао, тако да је и у последњем делу сусрета играо као да је све ОК и као да може да победи. Али и ми имамо нашег "Немца", то јест Ђоковићакоји је на исти начин нашпанован на академији Никија Пилића, још док је био клинац. Мирне главе и руке привео је уводни меч на 133. издању Вимблдона у своју луку, без превише муке и буке. Како и раде велики мајстори заната.

Овом победом у Нолетовом штабу је дебитовао и нови члан, легендарни Горан Иванишевић који ће му помагати током овогодишњег издања Вимблдона, а како сада ствари стоје, задржаће улогу "другог" тренера, то јест заменика Марјана Вајде, и касније.

Након дана одмора Новак Ђоковић ће поново на терен, а у другом колу иде на Дениса Кудлу. Американац је лагано за само сат и 40 минута игре савладао најбољег арапског тенисера, Тунишанина Малика Џазирија са 6:4, 6:1 и 6:3.

Новак Ђоковић је у другом колу Вимблдона. На сјајан начин започео је наш тенисер одбрану трофеја, пошто је савладао Немца Филипа Колшрајбера без изгубљеног сета - 3:0 (6:3, 7:5, 6:3).

Иако је изгубио први гем у мечу, на свој сервис, Новак је већ у наредном успео да врати "брејк", а затим то учини и у четвртом за вођство 3:1, после чега је рутински привео сет крају.

Док је трајао први сет, његов некадашњи тренер, легендарни Немац Борис Бекер, коментарисао је за ББЦ ток меча. О Новаку је рекао, између осталог, ово: "Без дилеме најбољи ритернер(онај који враћа сервис противника) свих времена у овом спорту".

И у другом сету је прво Колшрајбер дошао до брејка и повео 2:0, али је поново наш тенисер успео да узврати и освоји сет.

У трећем је "клацкалица" трајала до седмог гема, у ком је Ноле направио брејк за 4:3, а недуго потом и још један за победу. Укупно 11. у 13 дуела са Колшрајбером.

Наредни ривал биће му 26-годишњи Американац Денис Кудла, који је у првом колу савладао Малека Јазирија из Туниса - 3:0 (6:4, 6:1, 6:3). Тренутно 111. на АТП листи досад није имао прилику да игра против Новака Ђоковића.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар