WB: Nole lakše, Janko u pet setova do 2. kola!

Tipsarević posle SEDAM godina u drugom kolu Vimbldona! Janko se vratio u London i pobedio. Naredni protivnik biće mu prošlosezonski finalista! Srpski as slavio sa 3:2 protiv Japanca Nišioke i zabeležio pobedu na Vimbldonu prvi put nakon 2012. godine! Đoković ubedljiv na startu Vimbldona - Kolšrajber u tri seta! Nek se spremi Denis Kudla.  Nole mu davao "fore", a onda ga pregazio! Srpski as silovito krenuo u odbranu trofeja na čuvenom Vimbldonu. Boris Beker: "Bez dileme najbolji riterner svih vremena u ovom sportu".

Tenis 01.07.2019 | 16:32
WB: Nole lakše, Janko u pet setova do 2. kola!
U muškoj konkurenciji je počelo odlično!

Janko Tipsarević vratio se na Vimbldon sa zaštićenim rejtingom i plasirao se u drugo kolo, prvi put od 2012. godine!

Iskusni srpski teniser slavio je u maratonskom duelu protiv rivala iz Japana, 67. igrača na svetu. Na terenu su proveli tri sata i 52 minuta!

Tipsarević - Nišioka 3:2 (6:4, 6:7, 6:2, 5:7, 6:2)

Naredni protivnik Beograđanina biće prošlosezonski finalista, Južnoafrikanac Kevin Anderson, trenutno OSMI teniser sveta.

Njih dvojica odigrali su dva međusobna duela, ali poslednji još 2013. Prvi put sreli su se 2010. i Anderson je pobedio u Atlanti, a tri godine kasnije Janko je slavio u Majamiju.

Jedan od naših najiskusnijih i najuspešnijih tenisera, Janko Tipsarević teško izvojevanom pobedom je započeo takmičenje na ovogodišnjem izdanju Vimbldona. Beograđanin je sa 3:2 za sat i minuta igre su "Ol Ingland klubu" slavio nad Jošihitom Nišiokom rezultatom 6:4, 6:7 (2), 6:2, 5:7, 6:2.

Nije naš as odigrao najbolje što zna, mučio ga je omaleni, tek 170 centimetara visoki i tradicionalno uporni japanski protivnik skoro ceo meč. Retko kada je osim u trećem setu Tipsa bio dominantan. Jankoje nešto slabiju igru u polju nadoknađivao dobrim servisima, te je do kraja meča izbrojao 17 asova, za razliku od Nišioke koji je samo četiri puta posalo neodbranjiv servis.

Tu je i procenat iskorišćenosti brejk-lopti koji je bio očajan kod Japanca, to jest samo tri od 17, odnosno 18 odsto, a više nego duplo bolji kod našeg tenisera – šest od 13, odnosno 46 odsto. Kako bilo, Janko je pobedio i plasirao se u drugu rundu što mu nije pošlo za rukom još od 2012. U međuvremenu je četiri puta gubio već na prvom koraku, dok je prošle godine, kao i 2014. preskočio učešće.

Naredni protivnik našem nekadašnjem Dejvis kup reprezentativcu i bivšem osmom reketu sveta je prošlogodišnji finalista, Kevin Anderson koji je sušta suprotnost Nišioki. U pitanju je naravno vrhunski as, ubica iz servisa sa svojih 203 centimetara, koji će biti veliki favorit na meču koji će biti održan za dva dana. Južnoafrički kolos je u prvoj rundi sa 6:3, 6:4 i 6:2 lagano savladao nezgodnog Francusa Pjera Ig-Erbera uz 16 asova i samo jednu duplu servis grešku.

Đoković ubedljiv na startu Vimbldona - Kolšrajber u tri seta! Nek se spremi Denis Kudla.

Počelo je! Kao što tradicija duža od veka nalaže, aktuleni šampion Vimbldona u muškoj konkurenciji otvorio je u svečano beloj kombinaciji, pred tamošnjom elitom, legendarni Centralni teren na Old ingland klubu. To je naravno, Novak Đoković koji je, očekivano, bez većih problema krenuo u odbranu pozlaćenog trofeja kojeg je pre godinu dana prigrlio četvrti put u karijeri savladavši u prvom kolu Filipa Kolšrajbera sa 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 6:3.

Loše je krenula Noletova odbrana trona u Londonu, ali samo za kratko. Pošto je prvom gemu doživeo brejk, odmah je uzvratio istom merom i vratio stanje stvari na "fabričko podešavanje". Dalje je sve, u suštini bila rutina pošto je, činilo se, mogao u svakom trenutku da oduzme servis gem protivniku, Razlog za to je, barem na početku, bio slabiji servis Nemca, što ga je skupo koštalo protiv najboljeg reternera na svetu.

Drugi set je maltene isto počeo kao prvi, s brejkom Kolšrajbera i ekspresnim uzvratnim udarcem Beograđanina.  Uz mnogo lepih poena igralo se bez brejka sve do 11 gema kada je, u pravom trenutku Nole ponovo odigrao rutinski i poveo sa 2:0.

Kolšrajber naravno ne bi bio Kolšrajber i Nemac kada bi se lako predao, tako da je i u poslednjem delu susreta igrao kao da je sve OK i kao da može da pobedi. Ali i mi imamo našeg "Nemca", to jest Đokovićakoji je na isti način našpanovan na akademiji Nikija Pilića, još dok je bio klinac. Mirne glave i ruke priveo je uvodni meč na 133. izdanju Vimbldona u svoju luku, bez previše muke i buke. Kako i rade veliki majstori zanata.

Ovom pobedom u Noletovom štabu je debitovao i novi član, legendarni Goran Ivanišević koji će mu pomagati tokom ovogodišnjeg izdanja Vimbldona, a kako sada stvari stoje, zadržaće ulogu "drugog" trenera, to jest zamenika Marjana Vajde, i kasnije.

Nakon dana odmora Novak Đoković će ponovo na teren, a u drugom kolu ide na Denisa Kudlu. Amerikanac je lagano za samo sat i 40 minuta igre savladao najboljeg arapskog tenisera, Tunišanina Malika Džazirija sa 6:4, 6:1 i 6:3.

Novak Đoković je u drugom kolu Vimbldona. Na sjajan način započeo je naš teniser odbranu trofeja, pošto je savladao Nemca Filipa Kolšrajbera bez izgubljenog seta - 3:0 (6:3, 7:5, 6:3).

Iako je izgubio prvi gem u meču, na svoj servis, Novak je već u narednom uspeo da vrati "brejk", a zatim to učini i u četvrtom za vođstvo 3:1, posle čega je rutinski priveo set kraju.

Dok je trajao prvi set, njegov nekadašnji trener, legendarni Nemac Boris Beker, komentarisao je za BBC tok meča. O Novaku je rekao, između ostalog, ovo: "Bez dileme najbolji riterner(onaj koji vraća servis protivnika) svih vremena u ovom sportu".

I u drugom setu je prvo Kolšrajber došao do brejka i poveo 2:0, ali je ponovo naš teniser uspeo da uzvrati i osvoji set.

U trećem je "klackalica" trajala do sedmog gema, u kom je Nole napravio brejk za 4:3, a nedugo potom i još jedan za pobedu. Ukupno 11. u 13 duela sa Kolšrajberom.

Naredni rival biće mu 26-godišnji Amerikanac Denis Kudla, koji je u prvom kolu savladao Maleka Jazirija iz Tunisa - 3:0 (6:4, 6:1, 6:3). Trenutno 111. na ATP listi dosad nije imao priliku da igra protiv Novaka Đokovića.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar