Суд потврдио трећу оптужницу

Апелациони суд у Београду потврдио је трећу по реду оптужницу против Зорана Марјановића од 17. априла, којом се терети за тешко убиство супруге Јелене.

Србија 01.07.2019 | 16:25
Суд потврдио трећу оптужницу
Овом одлуком оптужница је након више неуспјелих покушаја, сада постала правоснажна па би ускоро требало да му се закаже почетак суђења.

Портпарол Апелациног суда у Београду Мирјана Пиљић прецизирала је за Тањуг да је Апелациони суд у Београду одбио жалбе Марјановићевих бранилаца и потврдио рјешење Вишег суда у Београду од 30. априла којим је оптужница потврђена.

Тај суд сматра да су у образложењу потврђеног рјешења дати довољно јасни и аргументовани разлози о одлучним чињеницама које се односе на конкретне доказе на основу којих је првостепени суд извео закључак о постојању оправдане сумње "да је окривљени извршио кривично које му се ставља на терет, не утичући унапред на рјешење питања која ће бити расправљана главном претресу".

"Докази прикупљени преткривичном и истражном поступку по свом квалитету и дају довољну основу за закључак да је окривљени оправдано сумњив за кривично дело за које је оптужен", напоменула је Пиљић.

Апелациони суд је прошле јесени укинуо другу оптужницу против Марјановића и наложио допуну истраге, а претходно му је у јуну укинуо притвор у којием је био 10 мјесеци.

Трећу оптужницу, којом се Марјановић као и раније терети за кривично дело тешко убиство, Више јавно тужилаштво подигло је 17. априла, а суд ју је потврдио решењем од 30. априла.

За тешко убиство запријећена је казна до 40 година затвора.

Марјановић се оптужницом терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи.

У непосредној близини мјеста злочина, према оптужници, била је и малољетна кћерка Зорана и Јелене, која је тог поподнева са родитељима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је недавно суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето послије смрти супруге, фолк пјевачице.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 мјесеци.

Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, готово годину и по од убиства.

Он је и прије тога био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском риалити програму и генерално је својим иступима плијенио пажњу "жуте штампе".

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији више од три године.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Рада

01.07.2019 15:48

Будала био и остао кад мозе да убије мајку свога дјетета ста би урадио са тудјом мајком

ОДГОВОРИТЕ
Name

туга

01.07.2019 18:29

Знало се то од првог дана да јује он убио.Само будале могу другације мислити.Кера треба минумално 40 година затвора због онаког окрутног убиства.

Name

Људи

01.07.2019 19:23

Тип је толико антипатичан да просто боде очи! И има оно нешто, да те подиђе нека хладна језа кад га погледаш! Јадно то дијете!

Name

18

01.07.2019 20:28

А да сацекате крај судјења,јос увијек је осумњицен...

Name

Мачак

01.07.2019 20:30

па зналосе од првог дана даје он отацму и брат убили ма свечетверо у ћорку паће признат

Name

Овај лик

01.07.2019 21:05

Треба на дозивотну робију.Убити оваквог андјела.Гдје це му дуса?

Name

Он

01.07.2019 21:35

ми се нимало не свидја од првог тренутка има фацу психипате али није доказано и ја нецу реци он ју је убио али мислим да није невин! И погледајте статистику у последњих пет год. гдје је год зена убијена! Муз је убица!

ОДГОВОРИТЕ