Sud potvrdio treću optužnicu

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića od 17. aprila, kojom se tereti za teško ubistvo supruge Jelene.

Srbija 01.07.2019 | 16:25
Sud potvrdio treću optužnicu
Ovom odlukom optužnica je nakon više neuspjelih pokušaja, sada postala pravosnažna pa bi uskoro trebalo da mu se zakaže početak suđenja.

Portparol Apelacinog suda u Beogradu Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je Apelacioni sud u Beogradu odbio žalbe Marjanovićevih branilaca i potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu od 30. aprila kojim je optužnica potvrđena.

Taj sud smatra da su u obrazloženju potvrđenog rješenja dati dovoljno jasni i argumentovani razlozi o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze na osnovu kojih je prvostepeni sud izveo zaključak o postojanju opravdane sumnje "da je okrivljeni izvršio krivično koje mu se stavlja na teret, ne utičući unapred na rješenje pitanja koja će biti raspravljana glavnom pretresu".

"Dokazi prikupljeni pretkrivičnom i istražnom postupku po svom kvalitetu i daju dovoljnu osnovu za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv za krivično delo za koje je optužen", napomenula je Piljić.

Apelacioni sud je prošle jeseni ukinuo drugu optužnicu protiv Marjanovića i naložio dopunu istrage, a prethodno mu je u junu ukinuo pritvor u kojiem je bio 10 mjeseci.

Treću optužnicu, kojom se Marjanović kao i ranije tereti za krivično delo teško ubistvo, Više javno tužilaštvo podiglo je 17. aprila, a sud ju je potvrdio rešenjem od 30. aprila.

Za teško ubistvo zaprijećena je kazna do 40 godina zatvora.

Marjanović se optužnicom tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

U neposrednoj blizini mjesta zločina, prema optužnici, bila je i maloljetna kćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge, folk pjevačice.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

On je i prije toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rialiti programu i generalno je svojim istupima plijenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji više od tri godine.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Rada

01.07.2019 17:48

Budala bio i ostao kad moze da ubije majku svoga djeteta sta bi uradio sa tudjom majkom

ODGOVORITE
Name

tuga

01.07.2019 20:29

Znalo se to od prvog dana da juje on ubio.Samo budale mogu drugacije misliti.Kera treba minumalno 40 godina zatvora zbog onakog okrutnog ubistva.

Name

Ljudi

01.07.2019 21:23

Tip je toliko antipatičan da prosto bode oči! I ima ono nešto, da te podiđe neka hladna jeza kad ga pogledaš! Jadno to dijete!

Name

18

01.07.2019 22:28

A da sacekate kraj sudjenja,jos uvijek je osumnjicen...

Name

Mačak

01.07.2019 22:30

pa znalose od prvog dana daje on otacmu i brat ubili ma svečetvero u ćorku paće priznat

Name

Ovaj lik

01.07.2019 23:05

Treba na dozivotnu robiju.Ubiti ovakvog andjela.Gdje ce mu dusa?

Name

On

01.07.2019 23:35

mi se nimalo ne svidja od prvog trenutka ima facu psihipate ali nije dokazano i ja necu reci on ju je ubio ali mislim da nije nevin! I pogledajte statistiku u poslednjih pet god. gdje je god zena ubijena! Muz je ubica!

ODGOVORITE