Надал о Кирјосу "по кратком поступку"!

Жреб је рекао своје, сви на Вимблдону су срећни, већ у раној фази турнира може доћи до спектакуларног меча.

Тенис 01.07.2019 | 23:40
Надал о Кирјосу "по кратком поступку"!
Ако прескоче прве препреке, Рафаел Надал и Ник Кирјос укрстиће рекете у другом колу.

Као да се могло наслутити, да ће Аустралијанац трновитог језика, бити негде у делу жреба у којем су или Новак Ђоковић или Рафаел Надал које, из само њему знаних разлога, воли да коментарише у медијима.

Новак Ђоковић је недавно у Београду, био изузетно коректан и учтив у оцени понашања тенисера из Канбере. Чак и превише, а Рафаел Надал једноставно није дозволио новинарима да овде у Лондону прекораче линију дозвољеног и омету га у концентрацији на први задатак, меч са Јапанцем Јуичијем Сугитом.

Новинари су питали Надала какав је његов однос са Аустралијанцем, да ли су пријатељи или не. Рафа је одговорио “рафално”.

“Не познајем Ника, да будем искрен. Не желим превише да причам о Нику јер не играм против њега. Играм против Сугите. Сваки меч је тежак. Ако ја добијем свој, а Ник свој меч, имаћете времена да ме питате о следећем мечу, зар не?”, рекао је шампион Ролан Гароса.

Надал је поменуо и да му је драго што се Енди Мари полако враћа на терен, али није био вољан да понавља причу о “великој тројци”, тачније о себи, Федереру и Ђоковићу и како је то лепо за светски тенис.

“Причали смо о овоме доста, зар не? Баш много. Наравно да смо добро играли у дугом периоду. То је нешто посебно, наравно, никад се пре није догодило да тројица играча истовремено постигну толико тога. Али ево нас опет овде”, рекао је шпански тенисер.

Рафа као да је помало нервозан уочи старта. Негодовао је недавно због начина поставке носилаца на Вимблдону, али је рекао да се са тим одавно помирио.

У његовом делу жреба су и Кирјос, Цонга, Шаповалов, Чилић… Доста играча који могу да му помрсе конце, иако је рекао да није забринут због пораза на егзибицији у Харлингаму.

“Освојио сам Ролан Гарос, то је најјбоље што је тамо могло да ми се догоди. Уживам у чињеници да је то могло да се догоди још једном. Видечемо, наравно, боље је овде бити са том победом, пре свега због самопоуздања”.

“Ипак, сада је друга прича, морам да се прилагодим подлози, морам да се такмичим и проведем неко време на терену. Наравно да могу да кажем да сам спреман барем што се тиче тренинга, али потребно је побеђивати у мечевима”, закључио је други тенисер света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар