Nadal o Kirjosu "po kratkom postupku"!

Žreb je rekao svoje, svi na Vimbldonu su srećni, već u ranoj fazi turnira može doći do spektakularnog meča.

Tenis 01.07.2019 | 23:40
Nadal o Kirjosu "po kratkom postupku"!
Ako preskoče prve prepreke, Rafael Nadal i Nik Kirjos ukrstiće rekete u drugom kolu.

Kao da se moglo naslutiti, da će Australijanac trnovitog jezika, biti negde u delu žreba u kojem su ili Novak Đoković ili Rafael Nadal koje, iz samo njemu znanih razloga, voli da komentariše u medijima.

Novak Đoković je nedavno u Beogradu, bio izuzetno korektan i učtiv u oceni ponašanja tenisera iz Kanbere. Čak i previše, a Rafael Nadal jednostavno nije dozvolio novinarima da ovde u Londonu prekorače liniju dozvoljenog i ometu ga u koncentraciji na prvi zadatak, meč sa Japancem Juičijem Sugitom.

Novinari su pitali Nadala kakav je njegov odnos sa Australijancem, da li su prijatelji ili ne. Rafa je odgovorio “rafalno”.

“Ne poznajem Nika, da budem iskren. Ne želim previše da pričam o Niku jer ne igram protiv njega. Igram protiv Sugite. Svaki meč je težak. Ako ja dobijem svoj, a Nik svoj meč, imaćete vremena da me pitate o sledećem meču, zar ne?”, rekao je šampion Rolan Garosa.

Nadal je pomenuo i da mu je drago što se Endi Mari polako vraća na teren, ali nije bio voljan da ponavlja priču o “velikoj trojci”, tačnije o sebi, Federeru i Đokoviću i kako je to lepo za svetski tenis.

“Pričali smo o ovome dosta, zar ne? Baš mnogo. Naravno da smo dobro igrali u dugom periodu. To je nešto posebno, naravno, nikad se pre nije dogodilo da trojica igrača istovremeno postignu toliko toga. Ali evo nas opet ovde”, rekao je španski teniser.

Rafa kao da je pomalo nervozan uoči starta. Negodovao je nedavno zbog načina postavke nosilaca na Vimbldonu, ali je rekao da se sa tim odavno pomirio.

U njegovom delu žreba su i Kirjos, Conga, Šapovalov, Čilić… Dosta igrača koji mogu da mu pomrse konce, iako je rekao da nije zabrinut zbog poraza na egzibiciji u Harlingamu.

“Osvojio sam Rolan Garos, to je najjbolje što je tamo moglo da mi se dogodi. Uživam u činjenici da je to moglo da se dogodi još jednom. Videčemo, naravno, bolje je ovde biti sa tom pobedom, pre svega zbog samopouzdanja”.

“Ipak, sada je druga priča, moram da se prilagodim podlozi, moram da se takmičim i provedem neko vreme na terenu. Naravno da mogu da kažem da sam spreman barem što se tiče treninga, ali potrebno je pobeđivati u mečevima”, zaključio je drugi teniser sveta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar