Џикић има нови посао - у Шпанији!

Клуб који се једва спасао испадања прошле сезоне у АЦБ лиги има високе амбиције у наредној такмичарској години.  Још један Србин у АЦБ лиги.

Кошарка 01.07.2019 | 22:05
Џикић има нови посао - у Шпанији!
Послије шест мјесеци - поново има посао!

Српски стратег Александар Џикић (48) постаће у наредним данима тренер шпанског клуба Естудијантес, који се претходне сезоне једва спасао испадања у АЦБ Лиги, преноси добро обавијештени новинар Ћема де Лукас своја сазнања.

Естудијантес, који је у својој историји три купа освајао Куп Шпаније, има високе амбиције за наредну сезону и због тога је одлучио да тренерско мјесто повјери Џикићу.

Посљедњи ангажман имао је у Будућности, с којом је освојио АБА лигу 2018. године и играо Евролигу, али због слабијих резултата у оба такмичења отпуштен је крајем године.

Рођени Београђанин је у кошарци још од деведесетих година када је радио у Беовуку, потом као асистент у Партизану и Минесоти, да би потом као самостални тренер водио Олимпију, Крку, Лијетувос Ритас, репрезентацију Македоније и - Партизан.

Што се тиче Естудијантеса, за њих су прошле сезоне играли Омар Кук, Алесандро Ђентиле...

Биће у шпанској АЦБ лиги још један српски тренер наредне сезоне. Поред Светислава Пешића, који је данас продужио уговор са Барселоном на још две године, каријеру ће на Пиринејском полуострву наставити Александар Џикић.

Некадашњи тренер Будућности, са којом је пре годину дана освојио титулу у АБА лиги, није имао посао откако се разишао са Подгоричанима средином прошле сезоне. Како пишу шпански медији, Џикић је већ потписао уговор са Естудијантесом.

Претходно је српски тренер водио Партизан, Лијетувос Ритас, Крку, Олимпију, био је селектор Македоније, а једно време је био и асистент у Минесоти Тимбервулфс.

Освојио је Џикић велики број трофеја до сада, био је првак АБА лиге са екипом Будућности, четири пута је освајао титулу шампиона Словеније, по три пута Куп и Суперкуп те земље, био је и победник Купа Црне Горе, као и освајач ФИБА Еурочеленџ купа.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар