Džikić ima novi posao - u Španiji!

Klub koji se jedva spasao ispadanja prošle sezone u ACB ligi ima visoke ambicije u narednoj takmičarskoj godini.  Još jedan Srbin u ACB ligi.

Košarka 01.07.2019 | 22:05
Džikić ima novi posao - u Španiji!
Poslije šest mjeseci - ponovo ima posao!

Srpski strateg Aleksandar Džikić (48) postaće u narednim danima trener španskog kluba Estudijantes, koji se prethodne sezone jedva spasao ispadanja u ACB Ligi, prenosi dobro obaviješteni novinar Ćema de Lukas svoja saznanja.

Estudijantes, koji je u svojoj istoriji tri kupa osvajao Kup Španije, ima visoke ambicije za narednu sezonu i zbog toga je odlučio da trenersko mjesto povjeri Džikiću.

Posljednji angažman imao je u Budućnosti, s kojom je osvojio ABA ligu 2018. godine i igrao Evroligu, ali zbog slabijih rezultata u oba takmičenja otpušten je krajem godine.

Rođeni Beograđanin je u košarci još od devedesetih godina kada je radio u Beovuku, potom kao asistent u Partizanu i Minesoti, da bi potom kao samostalni trener vodio Olimpiju, Krku, Lijetuvos Ritas, reprezentaciju Makedonije i - Partizan.

Što se tiče Estudijantesa, za njih su prošle sezone igrali Omar Kuk, Alesandro Đentile...

Biće u španskoj ACB ligi još jedan srpski trener naredne sezone. Pored Svetislava Pešića, koji je danas produžio ugovor sa Barselonom na još dve godine, karijeru će na Pirinejskom poluostrvu nastaviti Aleksandar Džikić.

Nekadašnji trener Budućnosti, sa kojom je pre godinu dana osvojio titulu u ABA ligi, nije imao posao otkako se razišao sa Podgoričanima sredinom prošle sezone. Kako pišu španski mediji, Džikić je već potpisao ugovor sa Estudijantesom.

Prethodno je srpski trener vodio Partizan, Lijetuvos Ritas, Krku, Olimpiju, bio je selektor Makedonije, a jedno vreme je bio i asistent u Minesoti Timbervulfs.

Osvojio je Džikić veliki broj trofeja do sada, bio je prvak ABA lige sa ekipom Budućnosti, četiri puta je osvajao titulu šampiona Slovenije, po tri puta Kup i Superkup te zemlje, bio je i pobednik Kupa Crne Gore, kao i osvajač FIBA Euročelendž kupa.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar