Медисон Киз прва до тријумфа на Вимблдону 2019.

Американка за 61 минут боља о Тајланђанке Луксике Кумкум.  Стен то лагано. . .  Вавринка у три сета до другог кола Вимблдона.

Тенис 01.07.2019 | 13:41
Медисон Киз прва до тријумфа на Вимблдону 2019.
Овог поподнева почело је то толико чекано 133. издање највећег такмичења белог спорта, Вимблдона. Наредних 14 дана љубитељи тениса и спортског клађења имаће много разлога за уживање, али и нервозу.

Већ је готов и први меч у главном жребу сингла, наравно женски пошто је мушкарцима за победу потребно ипак најмање три сета. Прву победу на Вимблдону 2019. остварила је Медисон Киз, једна од девојака од које се очекује да оду далеко у такмичењу, пошто је очекивано савладала Тајланђанку Луксику Кумкум, 107. играчицу света. Меч је трајао само 61 минут, а завршен је резултатом 6:3 и 6:2 за 17. носитељку. Наредна противница Американки ће бити боља из сусрета између Словенке Полоне Херцог и Словакиње Викторије Кузмове.

Непосредно након Киз, до победе је стигла и друга Американка Софија Кенин, 27. носитељка турнира.

Кенин је за 66 минута савладала Аустралијанку Астру Шарму са 6:4, 6:2. Она ће у другом колу играти са Дајаном Јастремском.

Украјинка је два минута након Кенин победила Италијанку Камилу Ђорђи 6:3, 6:3.

Даље је прошла и осма фавориткиња Елина Свитолина, надигравши Дарију Гаврилову 7:5, 6:0, док је мало изненађење направила Мари Бузкова.

Чехиња је у главно жреб ушла као "срећна губитница", а онда елиминисала 20 места боље рангирану Мону Бартел 6:3, 6:3.

Стен то лагано... Вавринка у три сета до другог кола Вимблдона.

Као што смо очекивали и најавили, Стен Вавринка није имао већих проблема у првом колу овогодишњег издања Вимблдона.

Швајцарски ас је за 87 минута игре савладао Рубена Бемелманса у три сета резултатом 6:3, 6:2 и 6:2. Белгијанац једноставно није имао шансе против прилично фокусираног и расположеног 22. носиоца.

Колико је Вавринка био надмоћан, осим резултата открива нам и један детаљ из статистике који каже да је он имао 11 брејк-прлилика од којих је искористио пет, док његов противник није имао нити једну. А када је такво стање на травнатом терену, убедљива победа, тј, пораз су неминовни,

Наредни противник вишеструком гренд слем шампиону из Лозане је бољи из меча између фаворизованог Америкаца Рајлија Опелке и Немца Седрика Марсел-Штебеа.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар