Medison Kiz prva do trijumfa na Vimbldonu 2019.

Amerikanka za 61 minut bolja o Tajlanđanke Luksike Kumkum.  Sten to lagano. . .  Vavrinka u tri seta do drugog kola Vimbldona.

Tenis 01.07.2019 | 13:41
Medison Kiz prva do trijumfa na Vimbldonu 2019.
Ovog popodneva počelo je to toliko čekano 133. izdanje najvećeg takmičenja belog sporta, Vimbldona. Narednih 14 dana ljubitelji tenisa i sportskog klađenja imaće mnogo razloga za uživanje, ali i nervozu.

Već je gotov i prvi meč u glavnom žrebu singla, naravno ženski pošto je muškarcima za pobedu potrebno ipak najmanje tri seta. Prvu pobedu na Vimbldonu 2019. ostvarila je Medison Kiz, jedna od devojaka od koje se očekuje da odu daleko u takmičenju, pošto je očekivano savladala Tajlanđanku Luksiku Kumkum, 107. igračicu sveta. Meč je trajao samo 61 minut, a završen je rezultatom 6:3 i 6:2 za 17. nositeljku. Naredna protivnica Amerikanki će biti bolja iz susreta između Slovenke Polone Hercog i Slovakinje Viktorije Kuzmove.

Neposredno nakon Kiz, do pobede je stigla i druga Amerikanka Sofija Kenin, 27. nositeljka turnira.

Kenin je za 66 minuta savladala Australijanku Astru Šarmu sa 6:4, 6:2. Ona će u drugom kolu igrati sa Dajanom Jastremskom.

Ukrajinka je dva minuta nakon Kenin pobedila Italijanku Kamilu Đorđi 6:3, 6:3.

Dalje je prošla i osma favoritkinja Elina Svitolina, nadigravši Dariju Gavrilovu 7:5, 6:0, dok je malo iznenađenje napravila Mari Buzkova.

Čehinja je u glavno žreb ušla kao "srećna gubitnica", a onda eliminisala 20 mesta bolje rangiranu Monu Bartel 6:3, 6:3.

Sten to lagano... Vavrinka u tri seta do drugog kola Vimbldona.

Kao što smo očekivali i najavili, Sten Vavrinka nije imao većih problema u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja Vimbldona.

Švajcarski as je za 87 minuta igre savladao Rubena Bemelmansa u tri seta rezultatom 6:3, 6:2 i 6:2. Belgijanac jednostavno nije imao šanse protiv prilično fokusiranog i raspoloženog 22. nosioca.

Koliko je Vavrinka bio nadmoćan, osim rezultata otkriva nam i jedan detalj iz statistike koji kaže da je on imao 11 brejk-prlilika od kojih je iskoristio pet, dok njegov protivnik nije imao niti jednu. A kada je takvo stanje na travnatom terenu, ubedljiva pobeda, tj, poraz su neminovni,

Naredni protivnik višestrukom grend slem šampionu iz Lozane je bolji iz meča između favorizovanog Amerikaca Rajlija Opelke i Nemca Sedrika Marsel-Štebea.

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar