Завршене Европске игре, БиХ освојила једну медаљу!

Босанскохерцеговачки спортисти се из Минска враћају са једним одличјем.

Остали спортови 02.07.2019 | 08:19
Завршене Европске игре, БиХ освојила једну медаљу!
У главном граду Бјелорусије, на Динамо стадиону, одржана је свечана церемонија затварања других Европских игара Минск 2019.

Домаћини Игара су осмислили церемонију у духу славе олимпијских вриједности - пријатељства, поштовања, изврсности. Умјесто устаљеног дефилеа земаља учесница, сви спортисти су, помјешани између себе, истовремено изашли на атлетску стазу промовишући различитост као највећу предност нашег континента.

Част да носи заставу БиХ током церемоније затварања имао је боксер Адем Фетаховић, а ово издање Европских игара остаће упамћено по сребрној медаљи Ларисе Церић.

Иначе, босанскохерцеговачки тим у Минску бројао је 16 спортиста и девет тренера који су дали свој максимум да на најбољи начин презентују државу.

Олимпијски комитет БиХ је у саопштењу честитао свим учесницима Европских игара на оствареним резултатима и представљању бх.спорта и државе, као и спортским савезима који су дали своје представнике на Играма.

Заставу Србије на затварању је носио освајач шесте медаље за српске представнике - рвач Мате Немеш.

На десетодневном такмичењу, уз учешће од 4.000 спортиста из 50 земаља Европе, тим Србије освојио је шест медаља - златну Зорана Аруновић у дисциплини ваздушни пиштољ, у микс тиму ваздушним пиштољем са Дамиром Микецом узела је и сребро, исто одличје освојио је Стеван Мићић у рвању слободним стилом, док су до бронза стигли самбоисти Дмитри Герасименко и Владимир Гајић, као и поменут Мате Немеш грчко-римским стилом.

На церемонији затварања обратио се предсједник Бјелорусије и први човјек Олимпијског комитета Бјелорусије Александар Лукашенко речима да су Игре у Минску биле тријумф спектакуларних, незаборавних и јаких емоција.

"Биле су фестивал пријатељства, заједништва, напетог и узбудљивог надметања и показале су да заједно можемо да помјеримо планине. Протеклих 10 дана топла атмосфера узајамног поштовања владала је спортским дворанама у Минску. Ту атмосферу створили су људи који воле спорт и који вјерују у снагу спорта и олимпијске мисије", казао је Лукашенко.

"Велико хвала свима који су учествовали у организацији Игара, хвала предстваницима медија, судијама, свим спортистима који су бранили спортску част својих земаља и постали дио историје других Европских игара и посебно хвала свим волонтерима без којих не би било могуће реализовати".

Наредни домаћин Европских игара биће пољски град Краков 2023. године, како је одлучено на Генералној скупштини Европских олимпијских комитета одржаној у Минску 22. јуна.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар