Završene Evropske igre, BiH osvojila jednu medalju!

Bosanskohercegovački sportisti se iz Minska vraćaju sa jednim odličjem.

Ostali sportovi 02.07.2019 | 08:19
Završene Evropske igre, BiH osvojila jednu medalju!
U glavnom gradu Bjelorusije, na Dinamo stadionu, održana je svečana ceremonija zatvaranja drugih Evropskih igara Minsk 2019.

Domaćini Igara su osmislili ceremoniju u duhu slave olimpijskih vrijednosti - prijateljstva, poštovanja, izvrsnosti. Umjesto ustaljenog defilea zemalja učesnica, svi sportisti su, pomješani između sebe, istovremeno izašli na atletsku stazu promovišući različitost kao najveću prednost našeg kontinenta.

Čast da nosi zastavu BiH tokom ceremonije zatvaranja imao je bokser Adem Fetahović, a ovo izdanje Evropskih igara ostaće upamćeno po srebrnoj medalji Larise Cerić.

Inače, bosanskohercegovački tim u Minsku brojao je 16 sportista i devet trenera koji su dali svoj maksimum da na najbolji način prezentuju državu.

Olimpijski komitet BiH je u saopštenju čestitao svim učesnicima Evropskih igara na ostvarenim rezultatima i predstavljanju bh.sporta i države, kao i sportskim savezima koji su dali svoje predstavnike na Igrama.

Zastavu Srbije na zatvaranju je nosio osvajač šeste medalje za srpske predstavnike - rvač Mate Nemeš.

Na desetodnevnom takmičenju, uz učešće od 4.000 sportista iz 50 zemalja Evrope, tim Srbije osvojio je šest medalja - zlatnu Zorana Arunović u disciplini vazdušni pištolj, u miks timu vazdušnim pištoljem sa Damirom Mikecom uzela je i srebro, isto odličje osvojio je Stevan Mićić u rvanju slobodnim stilom, dok su do bronza stigli samboisti Dmitri Gerasimenko i Vladimir Gajić, kao i pomenut Mate Nemeš grčko-rimskim stilom.

Na ceremoniji zatvaranja obratio se predsjednik Bjelorusije i prvi čovjek Olimpijskog komiteta Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rečima da su Igre u Minsku bile trijumf spektakularnih, nezaboravnih i jakih emocija.

"Bile su festival prijateljstva, zajedništva, napetog i uzbudljivog nadmetanja i pokazale su da zajedno možemo da pomjerimo planine. Proteklih 10 dana topla atmosfera uzajamnog poštovanja vladala je sportskim dvoranama u Minsku. Tu atmosferu stvorili su ljudi koji vole sport i koji vjeruju u snagu sporta i olimpijske misije", kazao je Lukašenko.

"Veliko hvala svima koji su učestvovali u organizaciji Igara, hvala predstvanicima medija, sudijama, svim sportistima koji su branili sportsku čast svojih zemalja i postali dio istorije drugih Evropskih igara i posebno hvala svim volonterima bez kojih ne bi bilo moguće realizovati".

Naredni domaćin Evropskih igara biće poljski grad Krakov 2023. godine, kako je odlučeno na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta održanoj u Minsku 22. juna.

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar